fbpx

Двоє прикарпатців увійшли до "Національного реєстру рекордів України"

Спорт 11:10, 23.03, 2016

В Івано-Франківську рекордсмени книги "Національний реєстр рекордів України" Тарас Бура та Назар Павлів розповіли про свої рекорди, плани на майбутнє та як потрапити до книги рекордів.

Днями у Києві презентували книгу "Національний реєстр рекордів України 2016". Вона є українським аналогом книги рекордів Гіннеса.

У книзі зібрані рекорди у різних категоріях: спорт, мистецтво, індивідуальні особливості тіла, наука і техніка, тощо.

До цьогорічного видання потрапили двоє прикарпатців – Назар Павлів та Тарас Бура.

За словами заступника начальника управління молоді Івано-Франківської ОДА Назара Павліва, у попередніх виданнях книги були представлені прикарпатці: Богдан Гальчак, який жонглював гирями, найвищий баскетболіст України Роман Гуменюк, найстаріша жителька України Катерина Козак, яка прожила 117 років.

Цьогорічний рекордсмен книги "Національний реєстр рекордів України" Тарас Бура з Калущини розповів, як встановлював свій рекорд з віджимань за 30 секунд.

"На шоу "Україна має талант" я віджався за 30 секунд 60 разів. Було трохи важко, напередодні шоу я отримав травму спини. До того мій власний рекорд був 77 разів за 30 секунд. Але через травму я не зміг показати своє краще досягнення на шоу", – говорить Тарас Бура.

У майбутньому Тарас Бура планує відновитись після травми спини і замахнутись на рекорд Гіннеса з віджимання за 30 секунд.

Заступник начальника управління молоді Івано-Франківської ОДА Назар Павлів повідомив, що найближчим часом може відновити тренування та підготовку до нових рекордів.

"Враховуючи теперішні події і ситуацію в ОДА, де планують ліквідувати Управління молоді та спорту, і якщо мене звільнять із займаної посади, то з'явиться більше часу, щоб повернутися до тренувань та планування нових рекордів",  заявив Назар Павлів. 

За словами Назара Павліва, його наступним рекордом може стати перетягування транспортного засобу на воді. 

"Я мав справу із літаком, поїздом, тролейбусами, БелАЗами… З чим ще не мав справи, то з чимось на воді, – говорить Назар Павлів.  Для мене було б цікавим потягнути щось на воді. Кожен транспортний засіб поводить себе по-різному".

Щоб потрапити у Книгу, потрібно встановити свій унікальний рекорд або покращити уже існуючий результат.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: