fbpx

Двоє прикарпатців претендують на Шевченківську премію-2018

Культура 20:58, 03.11, 2017

Серед поданих творів на здобуття Національної премії 2018 року – тексти франківчанки Ольги Слоньовської та коломиянина Василя Рябого.

31 жовтня закінчився термін подання творів на розгляд Шевченківського комітету. Імена учасників конкурсного відбору оприлюднені на офіційному сайті премії, пише Галка.

Серед них – Ольга Слоньовська, професорка кафедри української літератури факультету філології Прикарпатського університету, письменниця, літературознавиця, членкиня Національної спілки письменників України.

Її роман-дилогію "Упольоване покоління" на здобуття премії висунув Український фонд культури імені Бориса Олійника.

Твір вийшов у січні 2017-го року і є продовженням роману "Дівчинка на кулі", за який 2012-го Ольга Слоньовська отримала гран-прі на конкурсі "Коронація слова".

На здобуття Шевченківської премії претендує також коломиянин Василь Рябий. Його твір "Сологолос" висунуто Івано-Франківською обласною організацією Національної спілки письменників України.

Ще одним уродженцем Івано-Франківщини, який може отримати цю премію, є Петро Шкраб’юк за твір "Над простором і часом", який висунуто Львівською організацією Національної спілки письменників України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: