fbpx

Двоє студентів Прикарпатського університету отримають по 500 доларів одноразової стипендії

Суспільство 10:55, 12.07, 2018

Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника отримає 1000 доларів США (в гривневому еквіваленті) від громадської організації "Файні ябка". Двоє найкращих студентів отримають стипендії по 500 доларів.

Про це розповів КУРСу співзасновник ГО "Файні ябка" та підприємець Богдан Станіславський

За його словами, половину суми отримає найкращий абітурієнт, який набрав найбільшу кількість балів при вступі в університет. Ще 500 доларів віддадуть найкращому студентові за результатами навчання у першому семестрі.

"Молодь треба заохочувати до навчання",  переконаний Богдан Станіславський.

Зазначимо, що минулого року ГО "Файні ябка" заснувала товариство з обмеженою відповідальністю, яке має право здійснювати комерційну діяльність. Так в селищі Обертин Тлумацького району заснували соціальний кооператив, який виготовляє сухофрукти. Весь прибуток повертатиметься у громадську організацію, яка передаватиме кошти на соціальні проекти.

Поки підприємство набирає обертів і прибутку як такого ще немає. ТОВ "Станіславський", яке є одним з інвесторів підприємства, щомісяця перераховує на рахунок громадської організації по 10 тисяч гривень на соціальні проекти. Протягом останніх 7 місяців усі кошти були спрямовані на конкурс для випускників шкіл, які набрали найбільшу кількість балів на ЗНО? – семеро дітей отримали по 10 тисяч гривень заохочення.

Наразі підприємство шукає ринки збуту, які зацікавлені в екологічно чистій продукції високої якості. Це може стосуватися закладів харчування, які часто пропонують клієнтам натуральні узвари. Є перспективи виходу на іноземні ринки, оскільки там цінується екологічно чиста продукція.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: