fbpx

Двом дітям-сиротам з Франківщини придбали квартири за кошти субвенції

Суспільство 10:42, 06.11, 2018

Квартири для дітей-сиріт придбали в Івано-Франківську та Надвірній.

Від сьогодні в однокімнатній квартирі, що знаходиться в м. Надвірна (в панельному будинку з комунальними вигодами, загальна площа квартири – 37.5 кв. м, житлова площа – 18.1 кв. м, вартість житла – 326 тис. грн), мешкатиме Микола Федорчук 2001 року народження разом зі своєю прийомною мамою, передає прес-служба Івано-Франківської ОДА.
 
У двокімнатній квартирі, що знаходиться в м. Івано-Франківськ (в цегляному будинку з комунальними вигодами, загальна площа квартири – 40.8 кв. м, житлова площа – 26.4 кв. м, вартість житла – 326 тис. грн), проживатиме Ганна Даниш 1999 року народження. Ганна зараз навчається в Івано-Франківському базовому медичному коледжі за спеціальністю "Сестринська справа" та проживала разом із прийомними батьками.
 
Микола Федорчук та Ганна Даниш перебували на соціальному квартирному обліку служби у справах дітей Надвірнянської райдержадміністрації як діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, та особи з їх числа, які потребують придбання житла.

Службою у справах дітей районної державної адміністрації проведено роботу щодо пошуку житла для проживання, а Надвірнянською райдержадміністрацією за рахунок коштів субвенції з державного місцевому бюджету на придбання житла для дитини-сироти та осіб з їх числа було придбано квартири.

Прийомні матері спільно з дітьми-сиротами щиро подякували керівництву служби у справах дітей обласної державної адміністрації та служби у справах дітей Надвірнянської РДА за придбання їм житла та за небайдужість до долі дітей-сиріт, особливо коли є складна ситуація – важливо, щоб всі були разом і допомагали одне одному, адже власне житло є хорошим стартом у доросле життя.
Присутні висловили сподівання на те, що з придбанням житла діти, на долю яких випало чимало випробувань, будуть впевненіше почувати себе та будувати плани на майбутнє.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: