fbpx

Двом причетним до стрілянини у "Pasage Gartenberg" продовжили запобіжний захід і призначили справу до розгляду

Суспільство 12:42, 31.01, 2018

Сьогодні в Івано-Франківському міському суді відбулося підготовче засідання у справі Анатолія Гаврилюка та Тараса Ткачука, причетних до стрілянини у "Pasage Gartenberg" 26 серпня минулого року.

Анатолію Гаврилюку прокуратура висунула обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (злісне хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї). Тарасу Ткачуку, крім хуліганства, інкримінують незаконне поводження зі зброєю за ч. 1 ст. 263 КК України.

Сьогодні прокурор Сергій Боровик просив продовжити підозрюваним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту на 60 днів.

Суддя Дмитро Руденко задовольнив клопотання та призначив справу до розгляду на 8 лютого.

Нагадаємо, у жовтні минулого року Ткачука і Гаврилюка взяли під варту без права внесення застави. Але вже у грудні 2017-го сторона обвинувачення клопотала у суді про зміну для підозрюваних запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт.

Наразі прокурор не розголошує, яке покарання проситиме для підозрюваних.

"Я вам зараз не можу сказати, розпочнемо розгляд обвинувачення, підозрювані висунуть свою позицію, чи вони визнають себе винними…" – сказав Сергій Боровик.

Він також зазначив, що подав клопотання про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт через те, що підозрювані свою вину не заперечували і виявили бажання співпрацювати зі слідством.

Як писав КУРС, правоохоронці встановили всіх осіб, причетних до стрілянини у "Pasage Gartenberg" 26 серпня минулого року. Втім, про підозру повідомили лише двом з них  сьогодні в Івано-Франківському міському суді підготовче засідання.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: