fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Державну спортбазу "Заросляк" вартістю 16 мільйонів її директор намагався "злити" за 165 тисяч власній фірмі

Державну спортбазу "Заросляк" вартістю 16 мільйонів її директор намагався "злити" за 165 тисяч власній фірмі

Здоров'я 12:56, 09.02, 2016

ДП "Ворохтянська високогірська навчально-спортивна база "Заросляк" у Ворохті могла втратити своє майно на користь приватної фірми, взявши у неї позику, яку завідомо не могла повернути.

Про це повідомляється у звіті Держфінінспекції за результатами ревізії Мінмолодьспорту та чотирьох його установ, пишуть "Наші гроші".

У 2014-2015 р.р. ДП "Заросляк" отримало безвідсоткову поворотну фінансову допомогу від приватної фірми – ТОВ "Хоса-Плекс Україна". Сума цієї допомоги складала 165 тис. грн. При цьому в заставу під неї ДП заклало майно "Заросляка", балансова вартість якого становить майже 16 млн грн, тобто у сто разів більше від позиченого. Погасити позику мали до грудня 2015 р.

За даними ДФІ, угоду оформили без відповідного погодження з Міністерством. При цьому існувала загроза відчуження майна державної спортбази на користь приватного позикодавця, оскільки ДП "Заросляк" упродовж останніх двох років було збитковим, перебувало в скрутному фінансовому стані й не змогло б своєчасно повернути позичені кошти.

Завдяки втручанню ДФІ неправомірного відчуження бази "Заросляк" вдалося уникнути.

Довідково:

ДП "Заросляк" з листопада 2014 р. і по вересень 2015 р. очолював Анатолій Йосипович Островський. Він же від заснування у 2006 і до грудня 2014 р. очолював приватну фірму-кредитора ТОВ "Хоса-Плекс Україна", власницею котрої є Олена Островська.

Згідно з даними Судового Реєстру, у серпні 2015 р. Островський був засуджений за ухилення від сплати податків. Обіймаючи посаду директора ТОВ "Хоса-Плекс Україна", він уклав угоду з ТОВ "Пікк-Інтернешнл" на проведення комплексних рекламних акцій. Попри те, що ніяких рекламних послуг "Пікк" так і не надав, "Хоса-Плекс" перерахував йому за ці послуги 4,48 млн грн. Витрати були відображені в бухгалтерії підприємства, внаслідок чого сформовано податковий кредит на 0,75 млн грн. Аналогічний договір було укладено з ТОВ "Торговий дім "КСК Груп", якій за такі ж ненадані рекламні послуги перерахували 5,64 млн грн, приписавши податковий кредит на 0,89 млн грн. Таким чином в цілому держбюджет недоотримав податків на 1,64 млн грн. Відповідно до угоди з прокурором, Островський визнав провину й отримав лише штраф на 20 тис. грн.

Нагадаємо, як повідомляв КУРС, кілька місяців тому волонтери пропонували, щоб бійці АТО проходили реабілітацію на спортбазі "Заросляк". Але тоді міністр молоді та спорту Ігор Жданов під час зустрічі в Івано-Франківській ОДА заявив, що, на його думку, недоцільно, щоб бійці АТО проходили там реабілітацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: