fbpx

Режисера Івано-Франківського драмтеатру висунули на Шевченківську премію

Культура 17:15, 02.01, 2019

Ростислав Держипільський, головний режисер і директор Івано-Франківського обласного муздрамтеатру, представлений на національну премію України імені Тараса Шевченка у номінації "театральне мистецтво".

Відбулось засідання Комітету Шевченківської премії, на якому визначено учасників третього, фінального, туру конкурсу 2019 року. 

За результатами таємного голосування членами Шевченківського комітету до третього туру конкурсу, що відбудеться у лютому наступного року, були допущені:

у номінації "Література"  Кононович Леонід Григорович, Лазуткін Дмитро Михайлович, Мотрич (Мигаль) Катерина Вакулівна, Роздобудько Ірен Віталіївна, Татчин Сергій Олександрович;

у номінації "Публіцистика, журналістика"  Горинь Богдан Миколайович, Забужко Оксана Степанівна, Портников Віталій Едуардович, Тимошик Микола Степанович;

у номінації "Музичне мистецтво"  Вацек Олександр Олександрович (диригент), Громов Євген Володимирович (піаніст), Компаніченко Тарас Вікторович (виконавець), Шейко Володимир Олександрович (диригент);

у номінації "Візуальне мистецтво"  Бевза Петро Олександрович (художник), Бородай Олександр Андрійович (художник), Чебаник Василь Якович (графік);

у номінації "Кіномистецтво"  Бондарчук Роман Леонідович (режисер);

у номінації "Театральне мистецтво"  Держипільський Ростислав Любомирович (режисер); Кужельний Олексій Павлович (режисер); Самуіл Олександр Григорович (диригент-постановник), автори лібрето Георгій Ковтун і Марина Черкашина-Губаренко.

Проведення третього туру конкурсу серед номінованих літературно-мистецьких творів заплановано на другу декаду лютого 2019 року.

Театральний критик і експерт комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка Олег Вергеліс висунув на премію чотири вистави Ростислава Держипільського, йдеться на сайті премії. Це феєрія-бурлеск "Енеїда", арт-проект "Оскар і Рожева Пані", притча-ораторія "Вона Земля" та неоопера-жах "HAMLET". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: