fbpx

Директора санаторію "Перлина Карпат", якого звинуватили у булінгу дітей, викличуть "на килим" до ОДА

Суспільство 09:37, 23.08, 2018

Родини франківських учасників АТО, які оздоровлюють дітей у санаторії "Перлина Карпат", зустрілися з директором департаменту освіти Віктором Кімаковичем. Батьки пожалілися на директора санаторію Романа Креховецького, який залякував дітей та вимагав у них гроші на ремонт пошкодженої стіни.

Кілька франківських родин учасників АТО, які оздоровлюють своїх дітей у прикарпатському санаторії "Перлина Карпат", нарікають на директора санаторію Романа Креховецького, який тиснув на дітей і вимагав від них гроші на ремонт. А одного з підопічних посадив у машину і повіз в магазин, щоби унаочнити вартість фарби. Креховецький у коментарі КУРСу заявив, що не вимагав, а "просто казав" хлопцям, щоби привели кімнати в порядок.
 
Сьогодні батьки зустрілися із директором департаменту освіти, науки та молодіжної політики ІФ ОДА Віктором Кімаковичем.
 
Віктор Кімакович сказав батькам, що табір приватний і вплинути на цю ситуацію не можуть, максимум – можуть відправити перевірку.
"Облдержадміністрація купляє путівки, можемо не купувати путівки наступного року, не включати цей санаторій в перелік, де закуповують путівки. Цю ситуацію не можна залишати без реакції", – сказав Кімакович.
Обставини справи батьки розповіли заступнику директора департаменту Андрію Сташківу. Він відповідає за оздоровлення дітей.
 
"Директор мусив зібрати комісію, зафіксувати факт пошкодження і викликати батьків. Поводження директора неприпустиме", – зазначив Сташків.
Основні претензії батьків: вимагання грошей з дітей, тиск і приниження дітей, булінг з боку директора; недотримання умов санаторію – відсутність лікувальних послуг; немає доступу до питної води, не організоване дозвілля дітей.
 
Всі претензії батьки виклали у колективному зверненні на ім'я Віктора Кімаковича.
 
"Ми будемо це розглядати. Запросимо директора сюди на засідання групи з перевірки стану місцевих оздоровчих закладів, яку очолює заступник голови ОДА Ігор Пасічняк", – каже Сташків.

Батькам пообіцяли повідомити, коли засідатиме комісія.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: