fbpx

Директора сільської школи засудили за фіктивне працевлаштування сина

Суспільство 23:08, 19.05, 2014

У Тлумацькому районному суді завершився розгляд кримінального провадження щодо директора Колінцівської восьмирічної школи, якого звинуватили у розтраті коштів шляхом зловживання службовим становищем і службовому підробленні.

У вересні минулого року директор сільської школи, який викладав математику і був директором тутешнього навчально-виробничого комбінату, прийняв свого сина на роботу сторожем. Той на цій посаді не відпрацював жодного дня, однак зарплату для нього батько виписував вчасно. Упродовж півроку син директора  в такий спосіб отримав майже 10 тисяч гривень незаконної винагороди, а сам тим часом перебував на закордонних заробітках.

На суді обвинувачений визнав свою вину, розкаявся, повідомив, що відшкодував Тлумацькому районному управлінню освіти завдану шкоду, пообіцяв, що такого більше не повториться, і попросив застосувати до нього цьогорічний закон про амністію як до особи, яка досягла пенсійного віку.

Згідно з рішенням судді Тлумацького районного суду Н. Лущак директора Колінцівської школи визнано винним в інкримінованих йому злочинах, передбачених ч. 2 ст. 191 КК України та ч. 1 ст. 366 КК України. Йому присудили покарання у вигляді штрафу у розмірі 4 тисяч гривень з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій. Однак від основного і додаткового покарання засудженого звільнено на підставі закону «Про амністію у 2014 році». 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: