fbpx

Дитяча вистава Володимира Підцерковного відзначена премією на міжнародному фестивалі театрів ляльок

Культура 13:27, 01.06, 2017

Івано-франківські лялькарі на IX Міжнародному фестивалі театрів ляльок "Під шапкою Ґуґуце" представили виставу "Момотаро" для дітей від 5 років.

Нещодавно колектив Івано-Франківського театру ляльок повернувся з Кишинева, Молдова, де взяв участь у IX Міжнародному фестивалі театрів ляльок "Під шапкою Ґуґуце". У фесті брали участь 25 театрів з 12 країн: Білорусі, Болгарії, Китаю, Литви, Німеччини, Румунії, Росії, Франції, України та Молдови, йдеться на сторінці Театру ляльок у мережі.

Івано-франківські лялькарі на фестиваль представили виставу "Момотаро" для дітей від 5 років. П’єса Ігоря Задніпряного за мотивами японської казки, режисер-постановник Володимир Підцерковний, художник-постановник Ірина Задніпряна. 

Сюжет вистави "Момотаро" зацікавив маленьких глядачів, які відвідували фестивальні покази. Вони дуже добре реагували на кожен акторський рух та уважно слухали українську мову. 

"Багато-багато років тому злий дух Оні, користуючись підступними чарами, вкрав у людей сон і оселився на символі сили Японії – горі Фудзіямі. І з того часу жодна людина, жодна тварина не могла заснути… Всі стали кволими і млявими… Єдиний на всю Японію, хто має силу піднятися на Фудзіяму і подолати клятого Оні – хлопчик Момотаро. Він народився з персика в той рік, коли востаннє цвіли дерева сакури. І чари Оні не мали над ним сили. Хлопчик з персикового плоду – улюблений персонаж японської народної казки. В його образі є багато спільного із героєм української казки про Котигорошка", кір,– розповіли про виставу лялькарі. 

Фестивальні вистави оцінювало журі на чолі з актором і режисером, професором Ясського університету ім. Джордже Енеску Томом Ходжеєм. Серед переможців, які були відзначені преміями, франківці. 

Івано-Франківський театр ляльок нагороджений третьою премією за виразність і пластику. 

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: