fbpx

Дитячі майданчики та комп'ютерні класи: у Городенці яскраво відзначили день захисту дітей. ФОТО

Суспільство 12:52, 03.06, 2019

2 червня у Городенці на центральній площі організували масштабне святкування Міжнародного дня захисту дітей.

Свято відбулося за підтримки благодійного фонду “Покуття”, створеного  з ініціативи народного депутата, нашого краянина Андрія Іванчука.

На святі було циркове шоу, діти демонстрували свої таланти, виступали кавер-гурти з Коломиї та Чернівців. Не обійшлось, звичайно ж, без морозива, солодкої вати та призів, пише Дзеркало Коломиї.

12

Також сьогодні Чернелицька та Чортовецька школи отримали від БФ "Покуття" комп’ютерні класи.

​"Ми повинні всі разом об’єднати свої зусилля, щоб дати дітям можливість здобувати якісну освіту, бути щасливими в цьому найкращому періоді їхнього життя – дитинстві. Наші діти – це наша старість. ЩО більше ми в них вкладемо, то легше потім нам буде пожинати ці плоди наших майбутніх поколінь", – зазначив Андрій Іванчук.

34

Комп’ютеризація шкіл – це масштабний проект, який фонд втілює вже три роки. Варто зазначити, що за цей час вдалося забезпечити комп’ютерною технікою всі школи Коломийського району, а це близько 350 комп’ютерів у 60 класах. ​

Пів року тому до Андрія Іванчука зателефонував директор І школи Городенки Іван Антошко й сказав: "Або фонд перейменовуй, або приїжджай до нас і втілюй тут також проекти фонду. Бо Городенка – це теж Покуття".

5

6

​Саме тому віднедавна розпочали втілювати проект комп’ютеризації шкіл ще й на Городенківщині. До слова, комп’ютерні класи на Останньому дзвонику вже отримали І та ІІ школи Городенки.

7

"У нас був один комп’ютерний клас, але комп’ютери  застаріли, їх треба, звичайно, міняти. Для дітей мати комп’ютери зараз дуже важливо, бо ми знаємо, що сучасний світ не може обійтись без комп’ютерних технологій", – зазначив директор Чортовецької школи Василь Буратюк. ​

8

9

Крім цього, триває програма зі встановлення дитячих майданчиків поблизу шкіл та церков. Цей проект втілюють протягом 4 років.

101112

За цей час фонд "Покуття" вже встановив більш як 40 майданчиків на Коломийщині. Найближчим часом у Городенці встановлять три майданчики біля місцевих святинь – церкви Успення Божої Матері, церкви Святих Петра і Павла та церкви Св. Миколая. ​

13141516

На святі був присутній владика Юліан Гатала, який благословив усіх присутніх:17

"Сьогодні ми продовжуємо святкувати з вами День захисту дітей. Вони є найдорожчими в нашому житті. Це підтвердять ті, хто став батьками, має онуків. Заради дітей ми живемо, працюємо, хочемо віддати все найкраще, присвячуємо їм своє життя з надією на те, що вони будуть робити так само по відношенню до своїх дітей. Спасіння людського роду розпочалося тоді, коли Господь наш Ісус Христос прийшов у цей світ. Він не з’явився з неба в дорослому віці, він народився від Пречистої Діви як дитя. А це означає, що ці роки є особливими та Богом благословенними. Що ми сьогодні, крім матеріального, повинні віддати своїм дітям? Не настільки сьогодні важлива, напевне, освіта, бо діти самі повинні вибирати свій шлях. Важливо передати дітям віру, виховання. І це належить робити найперше батькам. Не можна сьогодні свої прямі обов’язки перекидати на школу і на церкву. Батьки повинні привести дітей до Бога і до віри, виховати, передати традиції. І найголовніше, що передають в сім’ї, – це любов до рідних, до цього Богом створеного світу, церкви і до Бога".

18

19

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: