fbpx

Джаз у Палаці Потоцьких: у Франківську пройдуть Дні польської культури

Суспільство 20:49, 23.05, 2019

24-26 травня в Івано-Франківську пройдуть Дні польської культури. Франківцям нагадають про польський слід в історії міста та запропонують більше дізнатися про музику, танець і національну кухню сусідів.

Головною локацією свята від місцевого Центру польської культури та європейського діалогу буде Палац Потоцьких, пише Sotka.if.

Лекції, дискусії та презентації пройдуть в Центрі польської культури. Знавці проілюструють внесок польської інтелігенції в розвиток Галичини та Станіслава, а також відкриють виставку про рід засновників міста Потоцьких. Очікують, що тема викличе зацікавлення і в польської, і в української сторони і дасть змогу розгорнути обговорення спільної історичної спадщини.

У Палаці Потоцьких в ці дні зазвучить польська музика, а також відбудеться традиційна "Станіславівська маївка".

Класичний і сучасний джаз та поп почуємо наживо – до Франківська приїде відома команда "Big Roll Band". Гратимуть вони і на "маївці" – на концерті польської музики й танцю.

Big Roll Band  це група із 20 музикантів, що грають під керівництвом пузоніста і диригента Рональда Мендля. Біґ-бенд відомий своїм характерним звучанням, поєднує різноманітні музичні напрямки і стилі: джаз, свінґ, латинську, фанк, аж до сучасного джазу. 

"Станіславівська маївка" вважається знаковою подією Днів польської культури – збирає різні покоління, до Франківська на цей концерт спеціально вибираються сім'ями, приїздять з усієї області та з інших міст.

На маївку в Палації Потоцьких влаштують дитячий простір і гастрономічну територію. Для дітей приготували майстер-класи. А дорослим запропонують приготувати польський журек. Кулінарне дійство передбачає дегустацію.

На всі події вхід вільний.

Програма Днів польської культури у Франківську

П’ятниця, 24 травня

18.00 год. – лекція професора Томаша Зарицького "Інтелігенція – польська культурна еліта і її роль в історії Креcів та відбудові польської держави", Центр польської культури та європейського діалогу, вул. Січових Стрільців, 56.

Субота, 25 травня

15.00 год. – відкриття виставки "Потоцькі на Львівській землі, Поділлі та Галицькій землі", Центр польської культури та європейського діалогу

19.00 год. – "Джазова музика без кордонів" – джазова класика, польський джаз та популярна музика у виконанні Big Roll Band із Ключборка, Палац Потоцьких

Неділя, 26 травня

12.00 год. – Урочиста Служба Божа, костел Христа Царя Всесвіту, вул. Вовчинецька, 92

15.00 год. – "Станіславівська маївка" у Палаці Потоцьких – концерт польської музики і танцю. Плюс майстер-класи, дитяча локація, гастрономічний простір.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: