fbpx

Джерело FT з оточення Путіна про вердикт щодо ЮКОСа: Це неважливо – попереду війна

Політика 17:04, 29.07, 2014

Наближене до Путіна джерело заявило FT, що рішення щодо ЮКОСа можна вважати незначним на тлі загострення геополітичного протистояння у зв'язку з ситуацією в Україні.

Гаазький третейський суд постановив, що Росія порушила енергетичну хартію та ініціювала податкову справу проти ЮКОСа з метою його банкрутства і подальшої експропріації на користь "Роснефти". У РФ є 10 днів на спробу зміни рішення, і якщо цього не відбудеться, то виплачувати 50 млрд доларів російська влада має почати до 15 січня наступного року. Після чого на присуджену суму почнуть нараховувати відсотки.

Втім, джерело газети The Financial Times, наближене до Володимира Путіна, заявило, що рішення щодо ЮКОСа можна вважати незначним на тлі загострення геополітичного протистояння у зв'язку з ситуацією в Україні, пише Дзеркало тижня.

"Попереду війна в Європі. Невже ви дійсно думаєте, що це важливо?" – прокоментував він рішення суду у Гаазі, який зобов'язав Росію виплатити колишнім акціонерам ЮКОСа компенсацію у розмірі 50 млрд дол.

Ім'я джерела у статті не названо.

Також неназваний і російський "магнат", як іменує його газета, який сказав, що "рішення хороше, і було необхідно, щоб щось подібне сталося".

"Мені не подобається Ходорковський, він зробив багато поганого. Але те, як вони з ним вчинили, було абсолютно незаконно", – додав магнат.

За даними FT, Росія не може оскаржити рішення суду, але Москва пообіцяла докласти зусиль за всіма юридичними каналами, щоб "відсунути його в бік". "Навіть якщо постанову буде визнано законною, на акціонерів чекає важка битва при спробах домогтися її виконання", – додає газета. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: