fbpx

Еко-квест та малюнки на асфальті - у Коломиї відзначають День енергії. ФОТО

Стиль життя 16:48, 21.04, 2017

Сьогодні цілий день у Коломиї проходить відзначення Дня енергії. Без звичних для святкувань концертів і без затяжних промов, зате пізнавально, спортивно і результативно.

Організаторами заходів стали НВК №9 "Школа-природничо-математичний ліцей" та відділ інвестиційної політики міської ради. Еко-квест, малюнки на асфальті, майстер-клас із виготовлення виробів із вторсировини, запуск сонячного концентратора і велогенератора та кіно просто неба у нічному парку, – усе це дозволить нашій молоді ближче познайомитися із поняттями енергозбереження та, інформує прес-служба міської ради.

Учні школи-ліцею енергозбереження  вже кілька років поспіль беруть участь у проекті "Школа Енергії", що реалізується Асоціацією "Енергоефективні міста України" за підтримки проекту "Створення енергетичних агентств в Україні", що впроваджується компанією "Німецьке товариство міжнародного співробітництва" (GIZ) за дорученням Федерального міністерства довкілля, охорони природи, будівництва та безпеки ядерних реакторів Німеччини.

Звучить складно, але ж насправді все почалося з розповіді вчителя про те, як можна зберегти енергію і довкілля, які є види енергії та як можна заощадити на оплаті послуг. Ці знання діти передавали батькам і друзям. Потім були проекти дітей, які курувала вчитель школи-ліцею Тетяна Гуцуляк. Це і сортування сміття, і вторинна переробка, і способи зменшення витрат на енергоносії. Діти виготовляли вироби з екологічних матеріалів, продавали їх на ярмарках, а за отримані кошти садили хвою та декоративні верби біля рідної школи.

Відтак наприкінці 2016 року Коломийський НВК № 9 "Школа-природничо-математичний ліцей", після успішного втілення проекту "Школа Енергії", увійшла у 15-тку найактивніших закладів, де розпочалась реалізація другого етапу проекту – "Школа Енергії 2.0".

Сьогоднішній день – це презентація впровадження завдань проекту в Коломиї. Сім заходів протягом дня можна спостерігати у трьох локаціях: на площі перед музеєм писанкового розпису, у подвір’ї школи-ліцею та у сесійній залі міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: