fbpx

Еко-стиль, арт-цех, трагіфарс по-французьки: як прожити креативні вихідні у Франківську

Суспільство 07:31, 21.04, 2018

Потік цікавих і, що головне, креативних подій у Франківську на вихідних, як свідчить наш досвід, різко зростає. І теперішні вихідні також подарують можливість творіння і створення, відчуття причетності до процесу, який змінює людину і місто, перетворює нас і наше середовище.

Стати частиною художнього експерименту

Сьогодні у майстерні Арт-Цех на площах проекту Promprylad. Renovation відбудеться "Сеанс миттєвого/репортажного малюнку з Яремою Стециком".

1

Миттєвий малюнок – це коли ти думаєш, що не вмієш малювати, але протягом двох годин знаходиш у собі талант та створюєш щось особливе. Миттєвий малюнок – це свого роду репортажний арт, коли ти шукаєш мотиви в оточуючому просторі. Це не так про результат та те, що буде зображено на малюнку, як про процес вільної творчості та творчої впевненості. 

Експеримент втілює відомий франківський художник, дизайнер та музикант Ярема Стецик. Разом із творчою впевненістю вчитель дасть учасникам базові техніки та покаже, де шукати натхнення. Сеанс буде присвячено індустріальній естетиці, як недооціненій та недостатньо дослідженій.

Умови участі: вік – від 8 до 108 років; рівень – від "я не вмію малювати, але хочу пробувати" до "вмію малювати, готовий/-а до експериментів".

Тривалість – 11:00-13:00, загалом 2 заняття по 45 хвилин з перервою на чай та каву.

Вартість участі – 150 грн. в день проведення. Можна приносити зі собою улюблені альбоми, скретчбуки або набір олівців.

Майструвати у Бастіоні

Нагадуємо про майстер-класи на вихідні біля галереї "Арт на Мур" у франківському Бастіоні.

2

Майстер-класи з живопису та рисунку під керівництвом Володимира Прокопишина щосуботи з 13.00, 15.00 та щонеділі об 11.00, 13.00 та 15.00.

Заняття зі скульптури щосуботи об 11.00.

Також у неділю, 22 квітня, о 16.00 – топіарій "Весняне дерево" з сизалю. Вартість заняття – 120 грн. 

"Весна, квіти, метелики, сонечко. І ось таке весняне, квітуче деревце з сизалю пропоную виготовити на майстер-класі у неділю о 16.00. Декор горщика, у котрому ростиме наше деревце, також за вами – будемо робити декупаж", – інформує майстриня Галина Федоряк.  

Відверто обговорити тіло і красу

Сьогодні, 21 квітня, у публічному просторі Promprylad. Renovation відбудеться зустріч-розмова з проектом #gofreeyourself.

3

#gofreeyourself – це фотопроект, який є митецьким протестом проти стандартизації людського тіла та який тематизує проблематку умовних стандартів краси, які постійно міняються, можуть нав'язуватися ззовні та впливають на наше самосприйняття. 

Нагадаємо, у Франківську запустили проект-протест проти стандартизації жіночої краси. ФОТО

На зустрічі-розмові, що проводитиметься в рамках проекту Виставка та цикл подій: Жінки про жінок, критично та відверто говоритимуть про "ідеальне тіло" та те, що досліджує проект і які проблеми планує порушувати у Франківську в подальшому.

Місце: Промприлад, Асортиментна кімната (галерея). Початок о 19.00. Вхід вільний.

Почути справжню музику

Концерт гурту Torban збере франківців у суботу, 21 квітня.

4

Torban – формація людей, котрі захоплені ідеєю збереження традиційної музики та донесення її до слухача. Кожен учасник володіє щонайменше двома інструментами, котрі створюють багате звучання гурту: колісна ліра, гітара, концертина, сопілка, дримба, гуцульский бубен, дарбука, пандерета і, звичайно, голоси.

 

За своє дворічне існування гурт виступив в найбільших містах України, Польщі, Литви, Латвії. У Франківську формація представить свій новий альбом "Весна".

Концерт відбудеться в Urban Space 100. Початок о 20:00. Вхід вільний.

Спекти віденський штрудель за старовинним рецептом

У неділю, 22 квітня, у Франківську – кулінарна Майстерка пані Мулярової.

5

Пані Мулярова гостинно запрошує дітлахів з батьками на кулінарну майстерку. Будуть готувати міні-штрудель за старовинним віденським рецептом, що його пані Стефа Мулярова привезла з однієї з подорожей. 

Можуть бути дітлахи віком від 6 років. Від діток та їхніх батьків – тільки чисті ручки та бажання створити смакоту.

Місце проведення – Перша сімейна ресторація Мулярових, початок о 14:00.

Вартість майстерки – 100 грн. Обов'язкова попередня реєстрація за телефоном 0956419654.

Змінити стиль на еко всією родиною

Субота у франківському Бастіоні буде віддана "Eco – STYLE", Фестивалю Популярних Брендів Для Всієї Сім'ї.

6

У програмі фестивалю здорова їжа і напої, натуральні харчові продукти, гастрономія. Для відвідувачів  фуд корт та зони дегустацій продуктів здорового харчування. Шоу-рум виробів ручної роботи та різноманітної актуальної продукції для всієї сім'ї. А також Candy bar та Body art, майстер-класи з еко-візажу та консультації фахівців зі здорового та спортивного способу життя.

Місце: Бастіон, час проведення – з 11.00 до 19.00. Вхід вільний. Обіцяють розіграші та подарунки.

Продовжити "Французьку весну"

21 квітня в рамках кінофестивалю "Французька весна в Івано-Франківську" в кінотеатрі "Люм’єр" відбудеться показ стрічки "Розалі Блюм".

7

Добра французька комедія. Сюжет а-ля детектив із виходом на любов. Вінсент проживає разом з матір'ю, яка, як він вважає, нестерпна і псує його життя в маленькому провінційному місті. Півроку тому він зустрів дівчину, яку не може забути донині, Вінсент дуже хоче побачити її знову, але кузен вважає, що шансів мало. Одного разу крамниці Розалі Блюм він зустрічає самотню жінку, в якій побачив щось знайоме і просто з цікавості починає за нею стежити. Та, помітивши стеження, просить племінницю постежити за Вінсентом і дізнатися, в чому причина такої поведінки. Пізніше гра в детективів зближує двох молодих людей. 

 

Початок о 19:00. Квитки від 60 грн. Фільм із застереженням 16+.

Стати учасником трагіфарсу

В неділю, 22 квітня, в обласному драмтеатрі в рамках 15-го фестивалю "Французька весна" Київський академічний театр "Золоті ворота" представляє епатажну виставу.

8

Історичний трагіфарс "Сьогодні вечері не буде". Автор: Антоніо Аламо (Іспанія). Режисер: Жуль Одрі (Франція).

Як влучно підмітив один видатний філософ: історія повторюється двічі – перший раз у вигляді трагедії, другий раз – у вигляді фарсу. Наш випадок, безперечно, другий.

Французький режисер Жюль Одрі пропонує свою версію подій однієї славнозвісної ночі на дачі одіозного диктатора. Топ-менеджери нині не існуючої країни жартують, п’ють вино та розважаються, як підлітки. Аж поки не стає моторошно, бо гра що далі, то стає усе небезпечнішою… 

У виставі місце дії – це певний приватний простір, який гарно охороняється і де збираються олігархи подалі від людських очей. Сцена спеціально трансформована, аби розмістити глядачів в одному просторі з героями. Спектакль перетворюється у таку собі лабораторію, де у кожного є можливість ближче познайомитися із п’ятьма акторами, а може, це і не актори, а насправді старих параноїки.

Вистава створена переможцем міжнародного конкурсу-лабораторії Small Theatre Productions (організованого у партнерстві з Національним академічним театром оперети та продюсерським центром Open Doors) за підтримки Французького Інституту в Україні та Департаменту культури міста Києва.

Івано-Франківський драмтеатр, початок о 14.00. Квитки тут .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: