fbpx

Екскурсія аеропортом, trap Іздрика та виноградні дегустації: чим зайнятися на вихідних у Франківську

Стиль життя 08:45, 19.08, 2017

Двіжові заповідаються вихідні – Франківськ фестивалить із виноградарями та урбаністами. А кому цього видається мало, той може рвонути до Коломиї – на День міста чи свято авіамототехніки. Або пройтися Горганами, поки ще стелить дорогу літо.

Дегустуємо виногради, вчимося робити вина

Впродовж двох днів, 26 та 27 серпня, на площі Ринок у середмісті Франківська вируватиме фестиваль місцевих виноградарів і виноробів.

1Фест "Свято винограду і вина" вже вчетверте у Івано-Франківську організовує клуб "Виноградарі Прикарпаття". Цього разу два дні свята матимуть різну "спеціалізацію". Суботу присвятять винограду, а неділю – вину та іншим продуктам виноградарства. 

В суботу на площі Ринок фестиваль стартує о 10.00 з виставки виноградів. З 13.00 – дегустація винограду та визначення переможців за "Найкрасивіше гроно", "Найважче гроно" та "Найсмачніший виноград". 

В неділю розгорнуть виставку продуктів виноградарства. На 14.00 запланували майстер-клас із виготовлення вина. А о 16.00 – нагородження переможців дегустацій. 

Увечері в ці дні – з 20.00 – концерти місцевих виконавців. Докладна програма фестивалю тут. 

Пробуємо злетіти

2Сьогодні франківців запрошують на урбаністичну екскурсію аеропортом "Івано-Франківськ злітає". Це результат одного з воркшопів міжнародного фестивалю "Сеанс міського сканування", який завершується у нашому місті. Майже тиждень учасники майстерні під проводом куратора, антрополога з Угорщини Анни Балаж ґрунтовно досліджували аеропорт – територію і мапи, розпитували місцевих мешканців. Результатом стала півторагодинна екскурсія, і її тричі впродовж дня презентують франківцям.

"Ми відкриємо забуту історію Івано-Франківського міжнародного аеропорту, дізнаємось про потаємні частини будівлі та про зв'язок між Івано-Франківськом та зовнішнім світом", – анонсують організатори.
Початок екскурсій:
12 та 19 година – україномовний супровід.
17 година – англомовний супровід.
Тривалість одного туру – до 1,5 години.
Для участі треба заповнити реєстрційну форму:
https://goo.gl/forms/KCaRudsjRuqOw93h2

Екскурсія безкоштовна.

Плануємо зиму в Азії

3Спільнота "Я люблю Азію" пропонує франківцям утекти від сезону морозів і сльоти – переїхати на зиму в Малайзію. Як це зробити логістично просто, цікаво і не особливо коштовно, розкажуть сьогодні з 19.00 до 20.00 години в Urban Space 100.

Щозими більшість колективу (бекофісу) Я люблю Азію живе в Малайзії. Зазвичай з листопада до березня-квітня. "Ми це робимо вже більш як 5 років, і знаємо, що веселіше проводити такі "зими" в хороших компаніях. Без жодної комерції пропонуємо приєднатися охочим пожити з нами по сусідству. За готовою схемою ми допоможемо забронювати житло, авто, зайняти ваш вільний час, порадити декілька правильних подорожей навколо та введемо в курс справи на місці", – запрошують до товариства.

Тезово критерії проекту:
– Витрати: $600 та більше на людину на місяць.
– Мінімальний термін: 2 місяці
– Можливий початок: листопад 2017
– Завершення: без ліміту (останні з нас покидають Малайзію зазвичай в березні/квітні)
– Тепло, смачно, коворкінг, херітейдж, джунглі, комдомініуми, басейни, спортзали, якийсь плюс-мінус пляж, дешеві літачки по всій Азії, нетуристично, автентично.
– Найкраще підходить тим, хто працює онлайн, повний або частковий робочий тиждень, або не працює взагалі).
Більше фото з Пенангу https://www.facebook.com/events/162433897649159/permalink/162476077644941/

Дізнаємося, як діти бачать місто

 

Сьогодні, 19 серпня, о 13.00 в Urban Space 100 презентують проекти, створені за 5 днів роботи Дитячої архітектурної школи. Такий проект у нашому місті втілили вперше.
Літній воркшоп "Друге життя" протягом тижня навчав дітей генерувати ідеі та мислити як архітектори. Діти досліджували старі та занедбані будівлі, які не використовуються, та розробили макети їх оновлення.

Вчимося з малюками готувати смаколики

4У неділю, 20 серпня, для маленьких франківців влаштують майстер-клас з виготовлення шоколадних цукерок. Львівська майстерня шоколаду в Івано-Франківську чекає діток з 12.00 до 13.00 на вул. Левка Бачинського, 2. Це можливість для малюків перевтілитися у шоколатьє, посмакувати ласощами і поповнити запаси солоденького на тиждень.

Вартість 150 грн. Попередній запис за номером 0986085709.

Двіжуємо в промзоні

Сьогодні у Франківську завершується відпочинковий цех урбан-фесту "Сеанс міського сканування" на території заводу "Промприлад". О 20.00 запустять механізм Detali on air від проекту Detali і триматимуть драйв до 8.00 години недільного ранку. Вхід – 150 грн.

Поєднуємо музику і поезію

З 14.00 до 22.00 в гості до "Квадрату Курбаса", що на вул. Курбаса у Франківську, завітає урбаністичний фестиваль зі своїми кураторами, гостями та перфоменсами. На завершення – музичний джем. Всі, хто володіють інструментом чи голосом, зможуть приєднатися до музикантів Stanislav BodnarukOIeg Frost Moroz та драмерів.5

Та фішка завтрашнього "Квадрату" – виступ письменника і музиканта Юрія Іздрика. Музичний перфоманс від Іздрика та його друзів на честь святкування дня народження письменника стартує о 19.00.

Приєднатися можна безкоштовно.

Рушаємо у похід Горганами

Похід в Карпати, а саме в Центральні Горгани, запланований на 20-23 серпня. Старт – з Івано-Франківська.

6Найкращий місяць для таких походів – серпень, уважають провідники, туристичний клуб "Вище неба". Найтепліша погода, грибний сезон, "плантації" стиглої чорниці, брусниці, малини…. Цього разу пропонують пройти один з найцікавіших треків, долаючи найвищу вершину масиву Горгани – Сивулю. 

Маршрут: село Стара Гута – полонина Середня – г. Висока (1803 м) – г. Ігровець (1804 м) – перевал Боревка – г. Лопушна (1772 м) – г. Велика Сивуля (1836 м) – г. Мала Сивуля (1818 м) – полонина Рущина – полонина Боярин – р. Салатручіль – р. Салатрук – село Бистриця.

Докладніше про умови та розклад походу – тут.

Катаємося з вітерцем в Коломиї

719-20 серпня в Коломиї відбудеться V фестиваль автомотоавіатехніки "Drive for Life". Свято екстриму та музики об’єднає автомобілі, мотоцикли, авіацію, виступи українських та закордонних гуртів, а також згуртує прихильників драйву з усієї країни.

У програмі фестивалю – 5-й етап чемпіонату України з автослалому, stuntriding show, показові заїзди мото-драг, показові та ознайомчі польоти на літаках, freestyle show, автомотопарад містом, бої автомобілів, етап чемпіонату України з автомобільного звуку та тюнінгу, клубний чемпіонат України з раллі-спринту, open-air.

На музичній сцені гурти "O.Torvald", "ТНМК", "Антитіла", "Мотор’ролла", "Обмежень", "Le Basour", "Los Colorados", "Медовий полин", "5 Vymir", "Sweetbeat", "Scarleth" та інші.

Квитки на фестиваль доступні на сайті concert.ua, а також безпосередньо в Коломиї (паб "Кружало", паб "Underground", цифрова друкарня "Файно-друк") та в Івано-Франківську (СТО "No Limit").

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: