fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Ільницький, який вимагає мільйон гривень за зламаний палець, намагається скасувати в суді ще одну постанову патрульних

Ільницький, який вимагає мільйон гривень за зламаний палець, намагається скасувати в суді ще одну постанову патрульних

Суспільство 15:48, 20.11, 2017

Екс-міліціонер Михайло Ільницький звернувся до Івано-Франківського міського суду з позовом до патрульної поліції щодо скасування штрафу за водіння без страховки і невключений сигнал повороту.

Нагадаємо, патрульні склали на колишнього міліціонера, полковника Михайла Ільницького постанови за ст. 130, 185 і 126 КУпАП в ніч з 18 на 19 червня. Водій не мав ні посвідчення водія, ні страхового полісу, відмовився пройти освідчення на алкоголь. Згодом Івано-Франківський міський суд визнав його винним за статтями 130 і 185 КУпАП – "водіння у нетверезому стані" та "злісна непокора поліції". Ільницький оскаржив рішення міського суду в апеляційному, який скасував постанову першої інстанції, оскільки патрульні не змогли довести, що саме Ільницький був за кермом.

Сьогодні Івано-Франківський міський суд розглянув позов Ільницького про скасування постанови за ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки). В постанові також ішлося, що водій при повороті не увімкнув відповідний сигнал.

Представник позивача попросив долучити до матеріалів справи постанову апеляційного суду, яка виправдала Ільницького. Представник УПП попросив долучити до справи відеозаписи. Суддя Олена Татаринова задовольнила клопотання обох сторін. 

Михайло Ільницький зазначив, що неодноразово пояснював у судах, що за кермом машини того вечора не був. Вважає дії патрульних протиправними. Ільницький попросив скасувати постанову, складену патрульним Михайлюком, та закрити справу за відсутністю складу злочину.

Адвокат попросила взяти до уваги постанову апеляційого суду, нагадала, що в постанові вказано, що водій не увімкнув правий поворот. "Ільницький, якщо не керував автомобілем, то не може бути притягнений до відповілальності за те, що не включив світловий покажчик правого повороту",  сказала адвокат.

Представник УПП Тетяна Дробот заявила, що патрульні чітко бачили, хто був за кермом. Інспектори і надалі наполягають, що саме Ільницький керував машиною. І попри те, що Ільницький заперечує таке порушення, на відео чітко видно, що сигнал правого повороту включений не був.

Після цього у зв'язку із зайнятістю суддя оголосила про перенесення слухання на 24 січня 2018 року.

Нагадаємо, Михайло Ільницький також поскаржився на патрульного Леоніда Гончарука: нібито при затриманні поліцейський зламав йому мізинець. За клопотанням прокуратури суд відсторонив Гончарука від виконання обов’язків. Однак апеляційний суд повернув патрульного на роботу.

У позовній заяві екс-міліціонер Михайло Ільницький вимагає з патрульного Гончарука 1 мільйон гривень моральної шкоди та 33 тисячі гривень матеріальної. Прокуратура передала справу про обвинувачення Гончарука до суду. Та суд повернув обвинувальний акт прокурору як такий, що не відповідає вимогам КПК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: