fbpx

Експерти розповіли, на скільки піднімуться ціни на хліб

Суспільство 14:49, 02.07, 2017

Вартість хліба впродовж наступних півроку зросте на 30%.

Про це йдеться y сюжеті ТСН.

Ціни підвищаться попри достатній врожай. Адже вартість хліба залежить не тільки від сировини, кажуть аналітики. Сюди відносять податки, виплату заробітної плати, оплату електрики та газопостачання.

Експерт Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко вважає, що незабаром ціни досягнуть європейського рівня. Про це пише svitua.com.ua.

"В Україні кілограм чорного хліба обійдеться в середньому в 21 грн. А враховуючи, що середня ціна за кілограм соціального чорного хліба становить 11,8 грн, то знайдений нами в зарубіжних магазинах хліб виявився значно дорожчим ", – каже експерт.

Найдешевший хліб y Литві – 33,7 грн. У Білорусі житній хліб обійдеться в 34,4 грн. В Естонії – 35,2 грн. У Польщі – 41,4 грн. Вартість чорного хліба найвища в Угорщині – 66,2 грн, каже Дорошенко.

З 1 липня Кабмін скасував державне регулювання цін на продукти харчування. Це має допомогти усунути адміністративний тиск на бізнес та привабити інвестиції. Держрегулювання забороняло торговельні надбавки вище 15% на соціально значиму продовольчу продукцію. Серед такиx борошно, хліб простої рецептури, крупи, цукор, яловичина, свинина з кістками, м'ясо, ковбаси варені 1-го сорту, молоко жирністю 2,5%, сметана жирністю 20% , масло вершкове жирністю 72%, сир жирністю 9%, яйця курячі, олія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: