fbpx

Франківський пластун віддав 2,5 тисячі гривень в реабілітаційний центр АТО. ФОТО

Стиль життя 12:25, 20.04, 2018

Завершився "Тиждень Пласту в Івано-Франківській області", приурочений до 106-ї річниці з дня складання першої пластової присяги. Сьогодні нагородили переможців конкурсу "Творимо перемогу разом", метою якого було побачити Перемогу очима дітей та молоді для усвідомлення необхідності постійної наполегливої праці в усіх сферах суспільного життя та над самим собою.

Конкурс відбувався для учнів шкіл та пластунів міста Івано-Франківська та області в рамках "Тижня Пласту". Його організовувала Івано-Франківська округа (область) Пласту НСОУ спільно з Івано-Франківським обласним дитячо-юнацьким пластовим центром з нагоди 106-ї річниці з Дня складання першої пластової присяги. В рамках відзначення Тижня було проведено понад 40 заходів різного спрямування, серед яких осередкові, районні та обласні.

Голова обласної організації Пласту Петро Ткачівський розповів про діяльність організації, її останні здобутки, а також поділився проблемами. 

"Хто щось робить, тому сприяють. А хто шукає причини нічого не робити, тому нічого не допоможе. Як говорить наше гасло: "Хочеш щось міняти – міняй у першу чергу себе. Будь тією зміною, яку ти хочеш бачити у світі"", – резюмував Петро Ткачівський.

Керівники Пласту відзначили переможців конкурсу "Творимо перемогу разом". Так, у номінації "Найкращий малюнок" переміг Олег Колодій з села Залуква, у номінації "Твір-роздум" – Марія Фочук, у номінації "Відеоролик" – Олександр Закутянський та його команда, а також у номінації "Найкраща фотографія"  Ілля Андрусяк.

Ілля Андрусяк, учень Івано-Франківської ЗОШ  №7, віддав свою винагороду  2,5 тисячі гривень – на підтримку реабілітаційного центру АТО.

"Я отримав перемогу за фотографію, а приз спершу хотів витратити на рюкзак, який мені потрібен. Втім, потім вирішив передати кошти в реабілітаційний центр для атовців – це було моє рішення", – сказав пластун.

Тиждень розпочався Пластовою експозицією "Життя в Пласті" у Фортечній галереї "Бастіон", де мешканці та гості міста мали змогу побачити, хто такі пластуни, чим вони займаються, та дізнатися інформацію про організацію, її структуру.

Також провели акцію "Посади та вирости дерево", в якій взяли участь 25 осередків Івано-Франківської округи. Особливістю цього заходу було те, що члени організації взяли на себе відповідальність піклуватися саджанцями впродовж наступних років. Символічною стала  висадка алеї 13 квітня біля пластової оселі в с. Курипів Галицького району Івано-Франківської області. В підсумку по області було висаджено близько 2 тисяч саджанців.

Традиційним вже є відзначення Дня першої пластової присяги, яка цьогоріч відбулась у Коломиї та Івано-Франківську, де на дітей чекали цікаві та насичені програми. Вимаршем головними вулицями обох міст пройшлося близько 1000 пластунів.

Провод Івано-Франківської округи провів круглий стіл "Пласт і виклики сьогодення", де обговорили найактуальніші проблеми і виклики, що постали перед організацією.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: