fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Експрес-тест на грип за 10 хвилин: як в Америці лікують вірусні захворювання у дітей

Експрес-тест на грип за 10 хвилин: як в Америці лікують вірусні захворювання у дітей

12:44, 17.01, 2019

Франківчанка, яка живе в США, Світлана Сіщук ділиться в мережі власним досвідом – розповідає, що призначили та рекомендували її сину при ГРВІ.

Більше пити, менше їсти, ніс зволожувати, високу температуру збивати Тайленолом або Ібупрофеном. Такі стандартні рекомендації сімейного доктора або педіатра при вірусних захворюваннях, пише Світлана Сіщук і в деталях розповідає свою історію.

"Два дні тому малий прийшов зі школи зі стандартним малючковим набором: невеликий кашель, який до ранку посилився, нежить, пчихання, температура. Зранку пішли ми до лікаря. Не стільки за приписами щодо лікування, скільки за довідкою для школи.

До нашого педіатра навіть не їхали. Пішли в найближчий пункт невідкладної допомоги (urgent care). Там завжди є сімейний лікар, страхівку малого вони приймають, черг ніколи немає і від дому недалеко – 15 хвилин пішки.

Прийом у лікаря завжди за загальноприйнятою схемою: медсестра міряє зріст, вагу, температуру; запитує, з чим звернулись; дані одразу заносить в електронну картку. В нашому випадку ще зробила експрес-тест на грип (flu) – взяла мазок з носа. І ми чекали 10 хвилин на результат тесту. Потім прийшла лікарка. Перепитала про симптоми, коли почалась хвороба, яка була температура і що приймала дитина. Тест на грип був негативний. Діагностувала кашель і закладений ніс.

Приписала: багато пити рідини, чотири рази на день впродовж тижня пити мікстуру від кашлю. Дала довідку на три дні. На більший термін у невідкладній допомозі довідку не видають. Попереджають, що у разі погіршення стану необхідно звернутись до нашого педіатра або знову до них.

Медсестра занесла всі приписи в електронну картку, перепитала адресу нашої аптеки, в якій ми купляємо ліки; сказала, що мікстуру ми можемо забрати хвилин через 20-30 в аптеці.

Поки ми йшли додому, на телефон прийшло текстове повідомлення, що мікстуру готова і можна її отримати. Вартість покриває медична страхівка, то я нічого не доплачувала. Забрали мікстуру і пішли додому пити чай і їсти яблука.

Часто стикаюсь з тим, що ті, хто нещодавно переїхали до Сполучених Штатів, дуже дивуються таким методам лікування і вважають, що це взагалі не лікування. У мене іншого досвіду щодо власної дитини немає. І бачу, що методи працюють. Бо за два-три дні наш "хворий" так скаче, що «хворіти» починаю я".  

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: