fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Екс-радник голови ОДА, який просив політичного притулку в Росії, повернувся до Франківська. СБУ в його діях не бачить складу злочину

Екс-радник голови ОДА, який просив політичного притулку в Росії, повернувся до Франківська. СБУ в його діях не бачить складу злочину

Суспільство 15:37, 17.08, 2015

Колишній радник голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації з питань освіти Ярослав Ободянський, який два місяці тому виїхав до Росії і попросив там політичного притулку, повернувся додому.

Минулого тижня франківці почали зустрічати Ободянського на вулицях міста. Зокрема, на початку минулого тижня його бачили на Вовчинецькій біля будинку, де мешкає його дружина. У минулі четвер та п’ятницю сусіди зустріли Ярослава Ободянського у компанії двох незнайомих чоловіків, пише Бліц-Інфо. 

Франківці цікавляться, чому зрадник вільно розгулює містом.

Як з'ясувалося, повернутись додому Ободянському нічого не заважало. У правоохоронців до нього претензій немає. Як повідомили у прес-службі обласного управління СБУ,  їм відомо про його перебування на території області, проте зауважили, що його діям вже дали юридичну оцінку.

"Встановлено, що в діях Ярослава Ободянського склад злочину відсутній. Водночас звертаємось до жителів краю з проханням бути обачними у будь-яких висловлюваннях, бо РФ перекручує їх на свою користь. Та в разі виявлення фактів порушення законодавства управління Служби безпеки реагуватиме відповідним чином у межах свої компетенції", – зазначив прес-офіцер СБУ в області Іван Цвіль.

Як писав КУРС, у червні мати Ярослава Ободянського заявила в міліцію про його зникнення. А через два тижні той з'явився на одному із провідних російських каналів. 

У сюжеті під назвою "Сторонники "Евромайдана" бегут в Россию" йшлося про те, що Ободянський попросив політичного притулку в країни-агресора. Хоча сам він на камеру говорив про корупцію та власні розчарування.

Пізніше на своїй сторінці у Facebook втікач прокоментував свій вчинок – чомусь російською мовою. Пояснив, що втік до Росії, бо боявся, що його вдома не почують. Опісля  видалив свою сторінку. Та наразі Ободянський знову її відновив.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: