fbpx

"Електроавтотранс" обіцяє рекордно короткий інтервал між тролейбусами на одному з маршрутів

Суспільство 15:05, 29.03, 2018

Директор КП "Електроавтотранс" Віталій Голутяк сьогодні на засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради розповів, що у маршрутній мережі міста планується кілька змін.

Із 2 квітня тролейбусні маршрути №1 та №6 об’єднуються і будуть разом називатися маршрут №6. Рішення було прийняте через те, що вони на 90% дублювали один одного.

"Натомість на тролейбусному маршруті №6 буде працювати 10 одиниць техніки, що є більше, ніж разом працювали на двох маршрутах", – пояснив Віталій Голутяк.

Зміни торкнуться і маршрутів №3 та №8.

"Оскільки маршрут №8 також багато в чому дублює маршрут №6, його буде скасовано. Натомість маршрут №3 буде їхати з мікрорайону "Позитрон-Каскад" до обласної клінічної лікарні. На ньому працюватиме сім одиниць транспорту. Якщо говорити про регулярність руху, то вона покращиться",  зазначив  Голутяк.

Він додав, що маршрут №3 в тестовому режимі працюватиме півроку, після чого буде прийнято рішення щодо доцільності його введення на постійне курсування:

"Є певні застереження щодо транспортного потоку у Пасічній. Там складний потік, тому можливий дуже довгий час кола на цьому маршруті".

Важлива зміна, до якої мають звикнути франківці: щоб доїхати до мікрорайону "Позитрон", пасажири тепер змушені будуть сідати на тролейбус на протилежному боці біля вокзалу. Однак інформаційну роботу серед населення вже почали проводити.

"Якщо зараз найкращий інтервал руху по маршруту №3 – 20 хвилин, то на цьому буде кращий інтервал руху – 14 хвилин. Це не гірше, ніж було до цього",  зауважив директор "Електроавтотрансу".

Члени виконкому одноголосно затвердили проект рішення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: