fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Енергетики відновили електропостачання мікрорайону "Каскад" та Вовчинцю, яких залишили без світла підрядники депутата

Енергетики відновили електропостачання мікрорайону "Каскад" та Вовчинцю, яких залишили без світла підрядники депутата

Суспільство 17:38, 13.08, 2016

О 1.10 ночі аварійні бригади обленерго відновили електропостачання одного з найбільших мікрорайонів міста "Каскад" та села Вовчинці, які перебували без світла протягом 7 годин через порив кабельної мережі.

Аварія сталася вчора ввечері під час будівництва спортивного майданчика на вул. 24 Серпня, 1. Через несанкціоновані земельні роботи на місці облаштування спортивного майданчика у Івано-Франківську було пошкоджено дві кабельні електролінії.

Як вдалося з’ясувати, кабельні лінії, що живлять "Каскад", були пошкоджені під час несанкціонованих земельних робіт працівниками ТОВ "Івано-Франківськавтодор", які будували спортивний майданчик на замовлення УКБ міста.

Енергетикам, що приїхали на місце аварії, ті горе-землекопи, які ще не встигли втекти, зізналися, що майданчик будується під патронатом депутата міської ради Оксани Савчук. Про цей факт також свідчили агітки та біг-борди неподалік місця події, а також слова мешканців сусідніх будинків.

У зв’язку з інцидентом на місце було викликано представників поліції.

До ліквідації масштабної аварії долучилися представники міської влади та комунальних служб, які надали аварійним бригадам енергетиків необхідну для роботи техніку.

Завдяки спільним зусиллям вдалося відремонтувати основну кабельну та відновити електропостачання усіх споживачів о 1.10 ночі.

"Дуже шкода, що добрі наміри, вилилися у справжній енергетичний колапс, – зазначає технічний директор Олег Сеник. – Для того, щоб подібних інцидентів у Івано-Франківську не траплялося, має бути належна комунікація на всіх рівнях, для цього й існує система погодження земельних робіт. Цього разу це була електромережа, а наступного може бути газо- або водопровід".

Наразі аварійні бригади обленерго продовжують ремонтні роботи та відновлюють резервну електромережу, щоб підвищити надійність електропостачання мікрорайону.

У понеділок, 15.08, у Івано-Франківському РЕМ запланована зустріч з винуватцем – генпідрядником ТОВ "Івано-Франківськавтодор"  щодо відшкодування завданих збитків, розмір яких зможуть визначити тільки по завершенні усіх робіт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: