fbpx

Енергетики закликають прикарпатців не спалювати листя біля електромереж

Суспільство 17:27, 05.10, 2017

Восени мешканці Івано-Франківська та області, навіть попри заборони та потенційну небезпеку, спалюють суху траву, листя, бур'яни та бадилля, що нерідко стає причиною пожеж. Особливо загрозливим є виникнення пожеж поблизу ліній електропередач та електрообладнання.

Неконтрольоване займання сухого листя та трави може спричинити загоряння дерев’яних опор, нагрівання проводу і, як наслідок, його обриву. А це реальний ризик не тільки для надійного електропостачання, а й загроза життю і здоров’ю людей та тварин внаслідок ураження електричним струмом.

Щороку восени АТ "Прикарпаттяобленерго" робить все можливе для захисту мереж в період низових пожеж: на підприємстві ретельно перевіряється стан пожежної безпеки на об’єктах та справність засобів пожежогасіння, проводяться позапланові інструктажі персоналу, який обслуговує електроустановки, технологічне та інженерне обладнання тощо. Також енергетики закликають прикарпатців не розпалювати вогнища на полях поблизу електромереж та не залишати вогонь без нагляду.

"Ми звертаємося до свідомості мешканців нашого краю,  зазначають в енергокомпанії. – Люди мають усвідомити, що від їхньої поміркованості, від їхньої свідомості залежить їхня безпека, а також безпека оточуючих".

Нагадаємо, що уздовж повітряних електроліній електропередач з обох боків відводиться охоронна зона (у повітрі і на землі), її ширина залежить від напруги лінії. Наприклад, для проводів напругою до 1 кВ охоронна зона становить 2 м, 6-10 кВ – 10 м. В цих охоронних зонах законом забороняється розпалювати вогнища. Також тут заборонено розміщувати постійні і тимчасові будівлі (дачі, будівельні вагончики тощо), складувати солому, сіно, дрова та інші горючі матеріали; розміщувати звалища горючих і хімічно небезпечних відходів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: