fbpx

Facebook розробив штучний інтелект, який розпізнаватиме, про що пишуть користувачі в соцмережі

Суспільство 22:16, 03.06, 2016

Компанія Facebook розробила штучний інтелект, який розпізнаватиме, про що пишуть користувачі соцмережі з "майже людською точністю".

Про це компанія повідомила у своєму блозі, пише mediasapiens.

Ціль Deep Text – аналізувати текстові повідомлення людей в соцмережі та рекомендувати їм відповідні пости та сервіси. Також інструмент допомагатиме у відсіюванні спаму та небажаних повідомлень.

Deep Text випробовується в Facebook Messenger і генерує відповіді на певні пошукові запити. Наприклад, якщо хтось переписується в Messenger про підготовку до подорожі, система може запропонувати замовити таксі, виходячи з контексту переписки. За цим же принципом, якщо користувач пише про намір щось продати, боти Deep Text опрацюють цей текст і запропонують використати один із інструментів для продажів у соцмережі. При цьому вони врахують специфіку товару та цільову аудиторію, якій він може бути цікавим.

Наразі Deep Text може аналізувати кілька тисяч повідомлень в секунду і працювати з більш ніж 20 мовами.

У майбутньому компанія планує розвивати Deep Text, щоб він міг краще розпізнавати людей, місця і події в постах. Наприклад, розуміти зв'язки між словами, будувати концептуальну карту, як використовуються різні слова. У Facebook вважають, що так рекомендації можуть стати ще більш персоналізованими.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: