fbpx

Федералізація України не обговорювалася на зустрічі Порошенка з Меркель і Олландом, – Цеголко

Політика 16:40, 06.02, 2015

Україна була, є і буде унітарною державою, підкреслив прес-секретар президента.

Питання федеративного устрою України на переговорах лідерів України, Німеччини та Франції в Києві в четвер не обговорювалося.

Про це зазначив прес-секретар глави української держави Святослав Цеголко, передає Дзеркало тижня.

"На переговорах президента Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом питання федералізації не піднімалося. Україна була, є і буде унітарною державою", – сказав Цеголко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю, 6 лютого.

Інших подробиць переговорного процесу прес-секретар Порошенка не повідомив.

Президент Франції Франсуа Олланд на прес-конференції в четвер підкреслив, що він і Меркель мають намір "запропонувати нові рішення по врегулюванню конфлікту в Україні, і вони будуть базуватися на збереженні територіальної цілісності країни".

Про те, що Євросоюз не піде на компроміс щодо територіальної цілісності України, сьогодні також заявив і президент Європейської Ради поляк Дональд Туск.

У той же час французьке видання Le Figaro написало, що "план Меркель – Олланд" передбачає відмову України від НАТО і її федералізацію. Про схожі наміри європейських лідерів пишуть також німецькі, американські, а також російські ЗМІ.

Унітарний устрій держави підтримує більшість українців, за федералізацію  тільки 10%, заявляв раніше президент України Петро Порошенко у Давосі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: