fbpx

Федишина: "Нічні обшуки помешкань правоохоронцями – грубе порушення прав людини і законодавства"

Політика 21:15, 15.09, 2017

У помешканні одного із учасників подій, які відбулися 10 вересня на українсько-польському кордоні, правоохоронці провели незаконний обшук. Це відбувалось вночі, без понятих, коли ні активіста, ні його дружини не було вдома.

На такому свавіллі правоохоронців наголосила депутат фракції "ВОЛЯ" партії "Рух нових сил Михайла Сааакашвілі" Ольга Федишина під час звіту очільника прикарпатської поліції. 

"Як нам відомо, в обшуку брали участь не лише львівські поліцейські, але й представники поліції Івано-Франківщини. У зв’язку з цим постає логічне запитання: чому у нас повертається практика проведення нічних обшуків?! Чому вони не відбуваються з 6 ранку до 22 години, як того вимагає загальне правило?! Яка була терміновість?" – наголосила депутат. 

Федишина звернула увагу, шо такої терміновості не було, адже підозрюваний на той момент вже перебував в ізоляторі на території Львівської області, а фактичний користувач житла – дружина  була відсутня в зв’язку з тим, що повезла своєму чоловікові, який є інсулінозалежним, ліки.

"Я думаю, що правильно було б, якби місцева поліція дотримувалась кримінально-процесуального кодексу і проводила обшуки у регламентований час, як пише загальне правило, з 6:00 до 22:00",  зазначила депутат. 

Очільник ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області Віктор Шкутов зазначив, що в поліції відсутнє будь-яке провадження щодо подій, які відбувались на кордоні в Львівській області, тому, відповідно, будь-які слідчі дії проводитись не могли.   

"Якщо у вас є достовірні факти про те, що мої підлеглі брали участь у певних слідчих діях, то якщо й таке було, то воно могло бути тільки за відповідним дорученням слідчого, який розслідує це провадження. В мене, я наголошую, такої інформації немає, до мене ніхто не звертався",  відповів Шкутов.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: