fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Федишина просить обласне керівництво виділити кошти для ліквідації наслідків стихійного лиха на Надвірнянщині

Федишина просить обласне керівництво виділити кошти для ліквідації наслідків стихійного лиха на Надвірнянщині

Політика 11:30, 16.06, 2017

Депутат обласної ради від партії ВОЛЯ-РУХ НОВИХ СИЛ Ольга Федишина просить керівництво області виділити кошти для якнайшвидшого усунення наслідків водної стихії, яка відбулася 6 червня 2017 року на Надвірнянщині у селищі Делятин, а також на території сіл Чорний Потік та Чорні Ослави.

Відповідні депутатські звернення Ольга Федишина подала до голови ОДА Олега Гончарука, голови облради Олександра Сича та голови бюджетної комісії Миколи Палійчука, інформує прес-служба партії ВОЛЯ.

"Внаслідок значної кількості опадів відбувся вихід води за межі русел місцевих потічків та водопропускних каналів, що протікають в селищі Делятин. Відбулося підтоплення присадибних ділянок з приватними житловими будинками, замулення залізничного полотна на перегоні Надвірна – Делятин (50 та 52 км). Значної шкоди завдала вода мешканцям будинків по вулиці Б. Хмельницького в селищі Делятин: через потоки води утворилися ями, значне намулення та велика кількість каміння залишається на вулицях, проїжджій частині, присадибних ділянках. Мешканці села Чорний Потік також повідомляють, що через значну кількість опадів було розмито ділянку дороги в селі, утворились ями та великі вибоїни, для вирівнювання яких потрібні сипучі матеріали. У селі Чорні Ослави стихією затоплено сільськогосподарські угіддя та інші земельні ділянки загальною площею близько гектара. Крім того, підтоплено два житлових будинки", – відзначає Ольга Федишина.

Тож Федишина просить керівництво області вжити невідкладних заходів щодо виділення коштів для якнайшвидшого усунення наслідків стихії у селищі Делятин, селах Чорний Потік та Чорні Ослави, в тому числі для забезпечення допоміжним транспортом та сипучим матеріалом для виконання робіт щодо усунення наслідків водної стихії.

Нагадаємо, минулого тижня на сесії Надвірнянської районної ради керівник фракції "ВОЛЯ" Тетяна Пришляк звернулась до керівництва району з проханням посприяти у забезпеченні жителів Делятина необхідною технікою та щебнем. Втім, досі жодних заходів у цьому напрямку райдержадміністрація не вжила.

На правах реклами 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: