fbpx

Femination Girls: в Івано-Франківську з'явилася закрита жіноча спільнота

Стиль життя 13:58, 10.12, 2018

Ініціаторами закритої жіночої спільноти Femination Girls стали три іванофранківчанки Катя Багамолова, Настя Андрійчук і Лара Шемякіна. Спільнота відкрита для усіх дівчат та жінок, хто бажає ділитись досвідом, потребує підтримки і нових, корисних знайомств.

Ініціаторки зазначають, що натхненням для створення такого ком'юніті стали "жіночі" спільноти, які вже давно є в інших містах світу. 

"Був період, що тільки про це і говорилось, що от добре було б зібрати жінок, які в ІТ, наприклад, чи які малюють, чи зробити вечірку 90-х тільки для дівчат. Варіантів у нас було чимало", – пригадує Лара Шемякіна.

Поштовхом до дії стала конференція "Design Village", на якій дівчата організували воркшоп "Drink&Draw session" для жінок, куди запросили жінок-аніматорів світового масштабу, засновниць Punanimation community. "Там теж три жінки засновниці, і вони об‘єднали всю фімейл частину в моушн дизайні, і ми не говоримо про деякі країни, ми говоримо про глобальну спільноту!" – наголошує дівчина.

Після того воркшопу залишилися лише позитивні враження.

"Усі обнімювались творчим досвідом і позитивними вібраціями. А вся та тусовка була суцільним щастям для кожної по-своєму. Дівчата пили вино і малювали, розмовляючи на професійні і життєві теми, – зазначає Лара Шемякіна. – Отже, після такого вибуху емоцій від успішного івенту в нас зародилось це зернятко. Всі були заряджені дозою мотивації і натхнення, яку отримали від спілкування з такими крутими і водночас простими людьми".

Це стало поштовхом для кожної з трьох засновниць спільноти Femination Girls, яка має стати простором мотивації і підтримки для жінок в Івано-Франківську.
Так, у мережі Instagram спільнота набирає обертів. Адміністратори сторінки долучають лише дівчат та жінок. А днями Femination Girls з'явилися у Facebook.

Дещо провокативна назва спільноти, яка може асоціюватися з фемінізмом, – це лише збіг, запевняють дівчата. Тому саме на феміністичних поглядах акцентувати не збираються, адже головне – успішні досягнення учасниць та натхнення. 

Як працюватиме спільнота, дівчата прогнозувати поки що не беруться.

"Ми прагнемо побудувати жіночу спільноту, де не буде конкуренції, осуду та негативу. Можна ж, наприклад, зустрічатися з дівчатами за сніданком, обговорювати цікаві теми, ділитись досвідом і мчати у своїх справах, тільки вже в піднесеному настрої!"

Тож учасниці періодично проводитимуть зустрічі, щоб познайомитись ближче та знайти підтримку.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: