fbpx

Фермер з Криму отримає 400 тис. грн, щоб вирощувати лохину на Калущині

Економіка 09:50, 17.12, 2017

Мешканець Верхнянської ОТГ, переселенець з окупованого Криму, виграв обласний конкурс проектів і отримає грошову підтримку для вирощування ягід лохини на Івано-Франківщині.

На офіційному сайті Івано-Франківської обласної ради оприлюднено розпорядження "Про підсумки обласних конкурсів розвитку місцевого самоврядування". Йдеться про чотири конкурси, ключовий з яких – восьмий обласний конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Переможцями цього конкурсу стали 58 проектів на загальну суму майже 17,2 млн гривень. Зокрема, 300 тис. гривень з обласного бюджету отримає Верхнянська ОТГ на розвиток та підтримку фермерства з вирощування ягід та екологічно чистої продукції на території об’єднаної громади. інформують "Вікна". Ще 100 тис. грн на проект за принципом співфінансування додадуть з бюджету ОТГ. 

Хто ж вирощуватиме ягоди коштом обласного бюджету на території Верхнянської ОТГ – розповів "Нафтохіміку-Калуш" заступник голови Верхнянської ОТГ Іван Кавчак:

"У селі Довгий Войнилів у нас проживає фермер, переселенець із Криму Микола Полицький, який висловив бажання вирощувати лохину. Для цього він підготував відповідний проект, подав його на конкурс і переміг.

Окрім коштів з обласного бюджету, ми плануємо на цей проект також додати ще 100 тис. грн з бюджету Верхнянської ОТГ. До речі, землю у користування йому вже надано, і він здійснює там певні підготовчі роботи".

Раніше йшлося, що торік у сьомому обласному конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування було значно більше переможців (133). Більшим було і їхнє фінансування з обласного бюджету – сумарно майже 22,5 млн гривень. 

Нагадаємо, раніше взялися за вирощування лохини в Долинському районі – на плантації культивують 12 видів ягоди. 

Читайте: Мільйон за сезон: у Долинському районі збирають урожай найдорожчої в Україні ягоди. ВІДЕО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: