fbpx

Фермери Прикарпаття закупили 245 голів худоби для відтворення племінного стада

Суспільство 17:15, 07.12, 2016

Сільськогосподарські підприємства нашої області, які займаються тваринництвом, закупили за власні кошти 245 голів великої рогатої худоби (племінні телиці, нетелі, корови) в основному з-за меж регіону, що значно покращує племінне стадо і продуктивність тварин.

Про це розповів в. о. директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Іван Андріїшин.

"Реєстри таких господарств департамент агропромислового розвитку ОДА направив до Міністерства аграрної політики та продовольства України для включення їх у державну програму підтримки галузі тваринництва", – повідомив Андріїшин.

Мінагрополітики врахувало пропозицію області і затвердило розподіл бюджетних коштів для виплати часткового відшкодування вартості закупленого поголів'я великої рогатої худоби сільгосппідприємствам Прикарпаття у сумі 1,3 мільйона гривень.

Як інформує прес-служба ОДА, урядовою постановою від 28.10.2015 р. № 884 затверджено порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою "Державна підтримка галузі тваринництва".

Відповідно до цього бюджетні кошти спрямовуються суб’єктам господарювання – юридичним особам для виплати часткового відшкодування вартості закуплених ними племінних тварин для подальшого відтворення племінного стада.

Програма підтримки галузі тваринництва планується для фінансування і в наступному році.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: