fbpx

Ферми на Прикарпатті, в яких підробляли ліки та вирощували марихуану, орендувала мешканка Одещини

Суспільство 13:43, 01.10, 2016

На Прикарпатті виявили підпільний цех з виробництва фальсифікованих ліків. Вилучили величезну кількість фальшивих медикаментів. Серед препаратів найбільш ходові.

Хто стоїть за виробництвом і як довго ділки труїли людей, з'ясовували Подробности.

Сотні коробок і бочок з таблетками, капсулами, пакувальні матеріали, голограмні наклейки найвідоміших фармацевтичних торгових марок. Фальсифікат з підпільних цехів правоохоронці вилучають вже кілька годин поспіль.

"Це препарати різного роду – як серцево-судинні, так від захворювань шлунково-кишкового тракту, від тиску, дорогі препарати. Тут є препарати, тисячі упаковок, які в аптеці коштують 50-60 гривень. Це вже дуже великі суми", – сказав Роман Чекмарьов, начальник управління кримінальної поліції в Івано-Франківській області.

Всі ці підроблені ліки виготовляли і фасували в занедбаних фермах колишнього колгоспу в селі Гончарів. Працювали не місцеві. Людей завозили з інших областей. Хто керував усім цим, поки невідомо. Коли нагрянули правоохоронці  їх зустрів лише один чоловік.

"Тут був тільки один сторож. Встановлено осіб, які тут перед ним працювали",  сказав Роман Чекмарьов.

Місцеві жителі до цих пір не можуть повірити, що тут могли виготовляти підроблені ліки. Думали, це просто свиноферма. Її власник постійно допомагав селу грошима.

У селищній раді розповідають, приміщення старого колгоспу орендували під ферму ще сім років тому. Нікого з місцевих туди не пускали. Орендаря селищний голова ніколи не бачив. Але за документами – це жінка з Калуського району.

"Зареєстровано майно на конкретну особу, від її імені працювали люди за генеральною довіреністю. Вони, я так зрозумів, проживали в Одесі. Є копія документів, що власник з Кольського району, жінка Перегінець Марія Михайлівна", – сказав Віктор Хомут, голова селищної ради Обертина.

Скільки і в які аптечні мережі поставляли підроблені ліки  це тепер з'ясовує держслужба з лікарських засобів.

"Є таке припущення, як я чула, що це був вахтовий метод роботи, співробітники заїжджали не з нашої області. Можна припустити, що цей товар йшов за межі області",  сказала Надія Шпур, начальник держслужби з контролю за якістю лікарських засобів в Івано-Франківській області.

Зараз всі вилучені препарати  на складі. Місцевих експертів до них не підпустили. Не довірили їм і відбір зразків для аналізу.

"Працівниками слідчого управління будуть вилучені зразки цих препаратів. І будуть направлені до Києва в державну службу, в подальшому до уповноваженої лабораторії, яка буде проводити аналізи",  сказала Надія Шпур.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: