fbpx

Фестиваль "АРТ-Буковель-2017" збере в Карпатах художників та письменників під гаслом: "Єднаємо творчих"

Культура 17:48, 13.04, 2017

Більш як 150 художників, письменників та акторів з Івано-Франківщини зголосилися взяти участь у першому Фестивалі "АРТ-Буковель-2017" з 22 по 24 квітня, який відбудеться в Буковелі.

Про це повідомляє "Фіртка".

"Цей Фестиваль буде першою нашою спробою надати майданчик для спілкування творчим людям Івано-Франківщини. Програма Фестивалю передбачає круглі столи, міні-пленери, можливо виставки, презентації, дискусії про сучасне мистецтво. Окрім цього, на митців очікує і відпочинкова програма, екскурсії, чемпіонат з боулінгу та караоке… В перший день Фестивалю відбудеться круглий стіл за модерації Ростислава Держипільського на тему "Фестивальний рух на Прикартатті, досвід ПортоФранко ГогольФесту-2016 та перспективи ПортоФранко-2017. Зараз ми очікуємо на пропозиції від митців щодо організації заходів та програми Фестивалю", – розповідає член оргкомітету Фестивалю Олександра Мечева.

Організатори також пропонують митцям, зокрема скульпторам, подальшу співпрацю: "Буковель динамічно розвивається, створюються нові заклади, освоюються нові майданчики, впорядковується територія, тому ми передбачаємо, що митцям буде місце для прикладення своїх творчих зусиль та досвіду".

Організатором Фестивалю в ТК "Буковелі" виступив Фонд Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ", до якого і звернулися митці щодо сприяння в проведенні такого Фестивалю.

"Не виключаю, що цей фестиваль може набути й статусу щорічного. Це залежить від ініціативи наших творчих спілок та митців",  переконана Олександра Мечева.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: