fbpx

Фільм "Межа" отримав гран-прі на міжнародному кінофестивалі у Франції

Культура 22:10, 15.11, 2017

Український фільм "Межа" отримав у неділю, 12 листопада, гран-прі на XVIII Міжнародному кінофестивалі в Аррасі у Франції, повідомляє Державне агентство з питань кіно.

Як повідомляє прес-служба Держкіно, також Молоде журі фестивалю визнало стрічку "найкращим фільмом".

Міжнародний кінофестиваль в Аррасі проводиться з 2000 року. До участі у фестивалі запрошуються європейські фільми, які раніше не були представлені у Франції. XVIII Міжнародний кінофестиваль в Аррасі тривав з 3 по 12 листопада. 

Всеукраїнський прокат українсько-словацької стрічки Петера Бебʼяка "Межа" стартує у кінотеатрах 16 листопада.

Стрічку "Межа" вже показували цього року на фестивалі в Одесі, перед цим вона здобула на фестивалі в Карлових Варах у Чехії премію "За найкращу режисуру".

Фільм заснований на реальних подіях 2007 року в Ужгороді, коли Словаччина мала стати частиною Шенгенської зони.

Літо 2007 року. Через кілька місяців Словаччина вступить до Шенгену, тож робота над посиленням українсько-словацького кордону кипить. Життя в цьому регіоні ніколи не було легким, та для Адама – батька, чоловіка, сина та керівника контрабандної злочинної групи на прикордонній території починаються ще важчі часи. Його зраджує діловий партнер, якому він довіряє більше за всіх, на кордоні з’являється новий товар – наркотики, ще й після невдалої контрабанди борг небезпечному кримінальному авторитету зростає кожен день. Врешті-решт порушується і без того небезпечний баланс сил, а гравці цієї арени опиняються у вирі абсурдних та страшних подій, які змінять їхні життя назавжди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: