fbpx

Фільм Netflix про Євромайдан "Палаюча зима" виклали у відкритий доступ

Суспільство 11:49, 19.10, 2015

Фільм-хроніка охоплює події 93 днів зими 2013-2014 років, коли мирна студентська акція в підтримку євроінтеграції України перетворилася на Революцію Гідності, в якій брали участь мільйони людей.

Під час допрем'єрного показу фільму 25 вересня у Вашингтоні в рамках заходів, присвячених Дню Незалежності України, патріарх Київський і Всієї Руси-України Філарет нагородив режисера Євгена Афініївського орденом Святого Рівноапостольного князя Володимира Великого. "Палаюча зима" завоював гран-прі на Міжнародному фестивалі фільмів про права людини в Нюрнберзі і приз глядацьких симпатій за кращий документальний фільм на кінофестивалі в Торонто, передає Дзеркало тижня

 

15 жовтня в Києві в галереї сучасного мистецтва М17 відкрилася виставка австрійських художників Йоханнеса Цехнера і Рональда Цехнера "Нариси Майдану".

Йоханес Цехнер розглядає країну як політичну одиницю, яка сьогодні бореться за свою національну ідентичність і територіальну цілісність. Художник метафорично використовує прапор як "контейнер" для історії в картинках. У "Нарисах Майдану" він розміщує фрагменти з українських газет про події на Майдані 2014 року на тлі англомовних текстів про Україну з енциклопедії "Британіка".

Рональд Цехнер представив інсталяцію, відправною точкою для якої став відомий фільм Сергія Ейзенштейна "Броненосець Потьомкін". Українське сьогодення спонукає художника висвітлити події, що відбуваються в Україні і в світі, через призму свого сприйняття. Виставки, присвячені Майдану, нерідкі і в Європі. Так, у Празі влітку представили фотовиставку про війну на Донбасі і Євромайдан, а навесні минулого року арт-проект про українську революцію став сенсацією у Відні.
 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: