fbpx

Фінська компанія планує збудувати завод із переробки вапнякової суміші на Тлумаччині

Суспільство 13:46, 17.03, 2017

Товариство з обмеженою відповідальністю "Нордкалк Україна" є дочірньою компанією фінляндської корпорації Nordkalk, яка понад століття займається будівництвом кораблів, виробництвом радіаторів, розробкою вапнякових родовищ.

Інвестиційні проекти з розробки вапнякових родовищ Nordkalk реалізує в Естонії, Польщі, країнах СНД, інформує прес-служба ОДА.
 
Голови Тлумацької райдержадміністрації та райради Володимир Габурак і Василь Двояк зустрілися із президентом компанії «Нордкалк Польська» Петром Моцяком, технічним директором із виробництва компанії Анжеєм Яблонські, її керівником Андрієм Дольним, президентом компанії "Видавничий дім "Європейський стандарт плюс" Володимиром Абросімовим. Участь у зустрічі також взяли міський голова Тлумацької міської ради ОТГ Роман Круховський, виконуюча обов’язки сільського старости села Братишів Марія Шкварок, депутат районної ради Іван Шкварок та депутат Тлумацької міської ради ОТГ Дмитро Гринишин.
 

Під час розмови зазначалося, що ТОВ "Нордкалк Україна" планує здійснювати розробку вапнякових родовищ та будівництво заводу з переробки вапнякової суміші на території села Братишів. Саме там геологічні розвідки виявили значні поклади цієї гірської породи високої якості. Вапняковий порошок, який виготовлятимуть із добутої сировини, використовуватимуть для очистки води, газу, під час виробництва цукру, скла, та найбільший попит на ринку збуту України він матиме у галузі агропромислового комплексу (вапнування ґрунтів).

Обговорено умови співпраці та реалізації цього інвестиційного проекту на території села Братишів. На цей час інвестор розробляє стратегію розвитку товариства, виготовляються документи для отримання ліцензії.

Володимир Габурак та Василь Двояк запевнили представників компанії про всебічну підтримку проекту, який дозволить створити нові робочі місця та наповнювати місцевий бюджет. Наступну зустріч планують провести наприкінці квітня поточного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: