fbpx

Фірма з орбіти екс-начальника САДу і помічника нардепа отримає 6,5 мільйонів на розмітку доріг

Економіка 13:00, 16.06, 2014

Служба автомобільних доріг в Івано-Франківській області 30 травня за результатами тендеру уклала угоди з ТОВ «Західдорсервіс» на експлуатаційне утримання доріг загального користування державного і місцевого значення. Загальна вартість угод складає 6,52 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

На дороги місцевого значення піде 5,49 млн грн, а місцевого значення – 1,03 млн грн. Згідно з техзавданням, йдеться про нанесення дорожньої розмітки. Послуги замовлено на 2014 рік. Список доріг не оприлюднено, повідомляють "Наші гроші".

Єдиним конкурентом на торгах було ДП «Івано-Франківський облавтодор». Дешевшу заявку ТОВ «ПМК-77» вартістю 4,70 млн грн відхилили через невідповідність пропозиції вимогам замовника до предмета закупівлі.

Власницею фірми «Західдорсервіс» з грудня 2012 року записана Олександра Сеняк з с. Чукалівка Івано-Франківської області. Відомо, що на цю ж Олександру Сеняк переоформили ПП «Універсалбудімпекс», яким володіла Оксана Сендерська, дружина Сергія Сендерського, екс-начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області (2002 – 2013 рр.). Після звільнення Сендерський став радником тодішнього голови Державного агентства автомобільних доріг України Євгена Прусенка.

При заснуванні фірма «Західдорсервіс» мала номер телефону (0342) 50-40-24, яким також користувалося ТОВ «Шляхбудтранс», що належало Ігорю та Мирославі Голинським.

Відомо, що «Західдорсервіс» створено в лютому 2012 року і з серпня того ж року отримувало підряди Івано-Франківської служби автодоріг. З травня 2012 року Голинські вийшли з засновників «Шляхбудсервіс» і власницею стала жителька Дніпропетровщини Олена Жирко. Після зміни власників «Шляхбудсервіс» більше тендерів не вигравав.

Сергій Ватаманюк, екс-директор «Західдорсервіс» та Ігор Голинський з «Шляхбудсервісу» працювали керівниками ПП «Карпатська веселка» Віталія Чумака, котрий відомий як помічник нардепа від ВО «Батьківщина» Василя Гладія, уродженця Івано-Франківщини. До здобуття депутатського мандату Гладій був першим заступником голови Івано-Франківської облради.

Крім того, Чумак був директором ПП «Шляхтранссервіс», коли засновником цього підприємства у 2005 році був Михайло Сендерський, син Сергія Сендерського, екс-начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області (2002- 2013 рр.). Пізніше замість Сендерського-молодшого у засновники записали Чумака.

Також «Західдорсервіс» і «Карпатська веселка» зареєстровані в будинку (вул. Короля Данила, 16-а), що є офіційною адресою фірми ПП «Універсалбудімпекс», яким володіла Оксана Сендерська.

За даними ВДЗ, «Західдорсервіс» у 2012-2014 рр. отримало замовлень від Івано-Франківської служби автодоріг підрядів на 15,44 млн грн, а «Шляхбудсервіс» у 2008-2012 рр. – на 79,34 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: