fbpx

ФК "Галич" у товариському матчі обіграв львівські "Карпати". ФОТОРЕПОРТАЖ

Спорт 20:00, 24.06, 2018

Новий сезон львівські "Карпати" розпочали доволі незвично – виставковим та атмосферним матчем у древньому Галичі, який відзначає 1120-ту річницю з часу першої літописної згадки.

Мальовниче містечко над Дністром прийшло на стадіон ледь не в повному складі. Подивитися на Федецького, Карраскаля та Мякушка, а ще підтримати своїх хлопців, які стали чемпіонами Івано-Франківської області, завітало кілька тисяч уболівальників – усі місця, як сидячі, так і стоячі, були зайняті. Галичани розташувалися по всьому периметру поля, у відведених ділянках – словом, можна було спокійно оголошувати аншлаг, інформує прес-служба ФК "Карпати".

Початку матчу передувала невеличка урочиста церемонія, де господарі подякували "Карпатам" за приїзд, побажали успіхів у матчах Прем'єр-ліги, а ще подарували красиву ікону – для захисту та духовного натхнення. 

Олег Бойчишин розділив усіх гравців (за винятком Варгаса, Кортеса та Бедойї) на два склади. Розпочинали "Карпати" так: Пеньков, Федецький, Веремієнко, Лобай, Толочко, Ербес, Ременюк, Гуцуляк, Чачуа, Карраскаль, Акулінін. 

Дуже швидко господарі відкрили рахунок – точний удар вдався Турчанському. Після цього галичани надійно закрилися, а "Карпати" почали штурмувати ворота суперника всіма ресурсами. Грали команди по-бойовому, без оглядки на товариський статус матчу. Іноді й іскри літали, а підкатів та штовханини не бракувало з обох сторін.

"Леви" мали достатньо можливостей для того, щоб і рахунок зрівняти, і вперед вийти, але м'яч вперто оминав ворота "Галича". Карраскаль, Лобай, Чачуа та Гуцуляк були найближчими до того, щоб відзначитися, але не склалося – довелося йти на перерву в статусі переможених. 

Другий тайм "зелено-білі" почали в такому складі: Задерейко, Мірошніченко, Сандохадзе, Лебеденко, Толочко, Вербний, Мякушко, Ді Франко, Войтович, Санчес, Швед.

Якщо у першій половині гри переважала жорстка боротьба, яку пропагували, зокрема, Федецький, Акулінін та Чачуа, то по перерві команда почала грати в зовсім інший футбол.

Без габаритних гравців карпатівці почали використовувати дрібний та середній пас, а також швидкісні проходи флангами. Частенько галичани не встигали за переміщеннями технічних атакувальних хавбеків, відповідно, фолили. Одним із таких фолів скористався Мякушко, який закрутив м’яча так, що у кіпера господарів закрутилася голова. Відчайдушний стрибок ситуацію не врятував – нічия 1:1. 

Здавалося, що "леви" зараз таки дотиснуть своїх суперників, але сталося усе навпаки. Після прострілу Кицька зіграв найкраще і відправив м’яча у ворота Задерейка – стадіон вибухнув оваціями та радісним криком. А за кілька хвилин до кінця Кушецький забив красивий гол після сольного проходу – 3:1. 

"Карпати" могли зрівнювати рахунок навіть вже у компенсований час. Спершу Войтович примудрився пробити головою просто в руки воротарю з кількох метрів, а за ним Санчес на швидкості не влучив у ворота після хорошого прострілу від Мякушка. 

Тож "зелено-білі" таки створили справжнє свято для Галича, який святкував перемогу у загалом емоційному та видовищному матчі. Ще більше свято для місцевого населення було вже після фінального свистка, коли Федецького та Карраскаля оточили щільним кільцем любителів фото та автографів – хвилин зо 20 карпатівці робили селфі із хлопцями та дівчатами з древнього міста над Дністром. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: