fbpx

ФК "Калуш" підписав першого новачка. ФОТО

Спорт 19:43, 11.01, 2019

Першим зимовим новачком футбольного клубу "Калуш" став екс-гравець першолігового "Колосу" Тарас Сивка.

З 27-річним півзахисником укладена угода терміном на 1,5 року. Останнім місцем роботи гравця було аматорське "Покуття" з Коломиї, де Сивка був одним з лідерів команди і увійшов до символічної збірної півріччя чемпіонату ААФУ як найкращий гравець на позиції "правий півзахисник", інформує прес-служба ФК "Калуш".

Тарас Юрійович Сивка народився 30 вересня 1991 року у Лужанах (Чернівецька обл.). Футболом почав займатись у ДЮФШ "Буковина", а от першим дорослим клубом став аматорський ФК "Лужани". Згодом були косівська "Гуцульщина" та коломийські "Карпати", разом з якими виборов звання чемпіона України серед аматорів, золоті нагороди чемпіонату та кубок Івано-Франківської області. Перший професійний контракт Тарас підписав у 2013 році з клубом Другої ліги ФК "Тернопіль". Згодом перебрався до рідної "Буковини", де дуже швидко став лідером колективу і удостоївся капітанської пов'язки (провів 64 матчі, в яких забив 3 голи).

На тлі успіхів у рідному клубі отримав запрошення до першолігового "Колоса" з Ковалівки, з яким уклав дворічний контракт. Відігравши півсезону у складі клубу з Київщини (11 матчів), за сімейними обставинами повернувся до Чернівців, де знову був на провідних ролях (провів 8 матчів, в яких забив чотири м'ячі).

На початку 2018-го року став гравцем коломийського "Покуття". За рік, проведений у складі коломийського клубу, встиг вибороти кубок Івано-Франківської області і здобути звання одного з найкращих футболістів-аматорів України. Ще б пак, адже восени став найкращим голеадором команди, забивши дев'ять голів в дванадцяти зіграних матчах. Завдяки такій високій результативності посів другу сходинку у рейтингу бомбардирів чемпіонату ААФУ та увійшов до символічної збірної чемпіонату як найкращий гравець на позиції "правий півзахисник".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: