fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Фонд Олександра Шевченка та інститут "Новий Івано-Франківськ" презентували візуалізацію мікрорайону поряд з вулицею Молодіжною. ФОТО

Фонд Олександра Шевченка та інститут "Новий Івано-Франківськ" презентували візуалізацію мікрорайону поряд з вулицею Молодіжною. ФОТО

Політика 18:33, 28.01, 2017

Реалізація цього великого проекту за кілька років може кардинально змінити обличчя ще одного з найбільших мікрорайонів Івано-Франківська - району поряд з вулицею Молодіжною.

Цей проект є ще цікавішим в контексті ідеї міської влади облаштувати чотирирядну "автомагістраль" посеред цього мікрорайону (до речі, мешканці мікрорайону категорично проти такого проекту). Насправді потреби робити чотирирядну дорогу в цьому місці немає жодної, оскільки вона буде сполучати прості дворядні міські вулиці, тобто відповідної до бачення міської влади інтесивності автомобільногь руху тут не буде. Натомість таке проектування лише відбере "життєвий простір" мешканців мікрорайону, на якому можна розмістити велодоріжки, пішохідні доріжки, сучасні вуличні меблі, фонтани, зелені насадження та інше, що кардинально змінить привабливість цього мікрорайону, повідомляє прес-служба нардепа Олександра Шевченка.

Отже, лише декілька візуалізацій – яким може стати мікрорайон вулиці Молодіжної за умови сучасного комплексного підходу до його реконструкції.

Територія поряд з будинками № 52 та 54 по вул. Молодіжній може виглядати ось так

1

2

 

3

На двох візуалізаціях нижче  територія поряд з будинком №44 по вул. Молодіжній, якою вона є зараз, і бачення, якою вона має бути, від команди Інституту розвитку міста "Новий Івано-Франківськ"

4

5

 

 

 

 

6

 

 

7

 

 

8

 

 

9

 

 

10

11

 

 

 

12

13

 

 

 

 

14

15

Олександр Шевченко прокоментував "Фіртцісвоє бачення підходів до реконструкції мікрорайонів Івано-Франківська:

"Згідно з комплексною Програмою розвитку Івано-Франківська на 2015-2025 роки, яку розробив в 2015 році наш Інститут розвитку міста, метою розвитку міста ми вважаємо добробут, безпеку і комфорт іванофранківців та зростання соціальних стандартів до європейського рівня. Важливим фактором підвищення якості та життєвих стандартів ми вважаємо комплексний підхід до облаштування як центральної частини міста, так і його мікрорайонів. Переконані, що в місті необхідно встановити наступні пріоритети для учасників дорожнього руху: "Пішохід – Велосипед – Громадський транспорт – Автомобіль".

…Другим важливим фактором розвитку мікрорайонів, ми переконані, повинен бути саме комплексний підхід до ремонту та модернізації мікрорайонів.

Підхід до облаштування мікрорайонів, який взятий на озброєння владою в останні роки (вибіркове "брукування" тротуарів, встановлення майданчиків та обладнання, асфальтування і тому подібне), який позбавлений комплексного підходу, вважаємо неправильним. Вважаємо, що після врахування всіх побажань мешканців мікрорайону, після проведення громадських слухань повинен бути оперативно розроблений комплексний план облаштування мікрорайону, який і повинен бути виставлений на тендер".

Олександр Шевченко переконаний, що подріблення замовлень для реалізації комплексного плану модернізації мікрорайонів є шляхом хибним, що приводить до безвідповідальності за кінцевий результат реалізації проекту в цілому.

"На наше переконання, саме переможець тендеру – генпідрядник – повинен взяти на себе загальний контроль та відповідальність за виконання проекту в цілому. Генпідрядник може взяти на субпідряд (за потреби) фахівців та підприємста більш вузького профілю – спеціалістів з озеленення, встановлення бруківки, асфальтування, виготовлення та встановлення дитячих майданчиків, фонтанів, освітлення та іншого. Проте генпідрядник повинен контролювати якість робіт та нести гарантійну відповідальність за весь комплекс робіт",  розповідає народний депутат.

"Наші проекти …покликані, щоб наші мікрорайони стали зонами комфорту та центрами притягання для мешканців відповідного мікрорайону. Велика кількість зелених насаджень, вуличні меблі та фонтани, якісна пішохідна, велосипедна та транспортна інфраструктура повинні дарувати затишок та комфорт для мешканців.

Ми намагаємося слідувати найкращим європейським зразкам. Велодоріжки для руху велосипедистів додаватимуть зручності в пересуванні. Значна кількість дитячих майданчиків та просторі пішохідні зони приваблюватимуть відпочиваючих, що в свою чергу сприятиме розвитку малого бізнесу та престижності мікрорайонів.

Саме так ми планували розвиток міста  комплексно, сучасно, швидко, якісно, технологічно",  розповідає Олександр Шевченко.

І на завершення Інститут розвитку міста "Новий Івано-Франківськ" надав кілька візуалізацій мікрорайону "БАМ":

Світлина від Oleg M. Golovenskyy.

Світлина від Oleg M. Golovenskyy.

Світлина від Oleg M. Golovenskyy.

Світлина від Oleg M. Golovenskyy.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: