fbpx

Під час форуму "Партнерство і перспектива" Франківськ отримає почесний Приз Європи

Суспільство 10:47, 25.09, 2018

В Івано-Франківську відбудеться ІV Міжнародний інвестиційно-економічний форум "Партнерство і перспектива". В ході форуму запланована офіційна церемонія вручення місту вищої нагороди ПАРЄ.

28 вересня місто прийматиме ІV Міжнародний інвестиційно-економічний форум «Партнерство і перспектива».

Під час форуму відбудеться церемонія вручення Івано-Франківську Призу Європи, повідомив на оперативній нараді у міського голови начальник управління інвестиційної політики виконкому Ігор Попадюк. За його словами, участь у форумі підтвердили 231 учасник, серед них делегації з 7-и міст, представники 5-и банків, 9 міст-партнерів з ЄС, два консульства – Польщі та Угорщини, 11 донорських та 45 громадських організацій. Очікують представників Ради Європи. 

Приз Європи – почесна нагорода, що призначається для того міста, яке найактивніше просуває європейські ідеї, зазначив заступник начальника відділу інвестиційної політики Богдан Дмитрук. Це одна з чотирьох відзнак ПАРЄ – "найвища сходинка з чотирьох", пояснив він. 

Івано-Франківськ йшов до здобуття цієї нагороди з 2005 року, каже Дмитрук. За цей час місто отримало "за європеськість" три попередні нагороди – почесний Диплом, почесний Прапор та почесний Знак Європи. Теперішня відзнака – почесний Приз Європи, – передбачає також і грошову нагороду.

Гостей форуму, поінформувала начальник управління культури Надія Загурська у готелі "Надія" вранці зустріне камерний хор. В контексті економічно-інвестиційного заходу у фойє для представників ради Європи розгорнуть виставку інноваційних продуктів від підприємств та підприємців Франківська.

Офіційна церемонія вручення Призу Європи розпочнеться о 16.00 в обласному муздрамтеатрі. Урочистості супроводжуватиме концерт класичної музики та ряд виставок, які представлять мистецтво, архітектуру та історію міста. Їх влаштують в залі фойє на другому поверсі драмтеатру. 

О 19.00 форум продовжить молодіжний концерт на Вічевому майдані. Виступлять колективи Польщі і Молдови, а також місцеві виконавці. 

В рамках форуму також передбачили заходи для дітей, повідомив начальник Департаменту освіти Ігор Максимчук. З 14.00 до 18.00 у Палаці Потоцьких пройде програма "Україна – це Європа". Майстер – класи, виставки, виступи, музично – танцювальна програма – все це підготували учні франківських шкіл. Вперше у виступах візьмуть участь діти з інвалідністю, учні міського реабілітаційного центру. 

Для найменших учасників форуму готують чай і печиво. 

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: