fbpx

Фотограф поділився фантастичними фото зимового Піп Івана

Суспільство 22:00, 24.02, 2016

Із Дземброні по Чорногірському хребту до обсерваторії на горі Піп Іван – такий маршрут фотограф Іван Кміт з товаришами пройшли трохи більше тижня тому.

Вибрали лютневу Чорногору через те, що всюди на хребтах нижче сніг сплив під дощем, описав подорож фотораф Іван Кміт у соцмережі.

Маршрут починався в селі Дземброня на Верховинщині і через полонину Смотрич та повз Вухатий камінь учасники походу мали вийти на Чорногріський хребет, дійти до озера Несамовите, а звідти через турбазу Заросляк повернутися в цивілізацію. Обсерваторія передбачалася "по дорозі", але через примхи погоди саме "Білий слон" став центральною фігурою фотоподорожі.

Перша ночівля – на полонині Смотрич.

1

Другий день і ніч у колибі перечікували дощ. За інформацією від знайомих, через лід, який вкрив схили гори, кілька груп того дня не змогли вийти на Піп Іван.  Тому знімали ліс і водоспад, укритий мальовничою кригою.

2

Новий день зустрів небаченої краси світанком.

3

Штурм: біля підніжжя Вухатого каменя почався лід. Підйом був складний і слизький. На горі був шквальний вітер, пориви до 25 м на секунду. Видимість – кілька метрів. Рухалися по GPS. Перехід до Піп Івана зайняв кілька годин.

4

Спеціально облаштованого для туристів притулку не знайшли. Ночували у "незаконній" (обсерваторія офіційно зачинена на реконструкцію) кімнатці, куди дісталися через вікно. Звідси поради для тих, хто має намір виходити на Піп Іван з ночівлею – озброїтися лавинними лопатами і бути готовими відкопати кілька кубометрів снігу, бо вхід до притулку постійно задуває снігом.

5

Погода внесла у маршрут корективи. По хребту не пішли. Після сонячного дня з "Білим слоном" група спустилася вниз тією самою дорогою. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: