fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Фракція УКРОПу в міськраді заявляє про "комунізацію" суспільно-економічного життя в Івано-Франківську. ЗАЯВА

Фракція УКРОПу в міськраді заявляє про "комунізацію" суспільно-економічного життя в Івано-Франківську. ЗАЯВА

Політика 20:36, 16.12, 2017

На сесії Івано-Франківської міської ради депутат Володимир Олійник зачитав заяву фракції політичної партії "Українське об’єднання патріотів-УКРОП" в Івано-Франківській міській раді "Про декомунізацію".

Подаємо текст заяви:

"Міському голові м. Івано-Франківська

добродію Руслану Марцінківу

Фракція політичної партії «Українське об’єднання патріотів-УКРОП» в Івано-Франківській міській раді заявляє про повзучу «комунізацію» суспільно-економічного життя міста Івано-Франківська.

Півмільярдне (по мільйону гривень в день!) перевиконання завдяки децентралізації міського бюджету за два роки «оп’янило» чиновників та привело до спроб міської влади, а саме – міського голови та ситуативної більшості в міськраді (в складі фракцій БПП, ВО Свобода та ВО Батьківщина) комунізувати економіку міста.

Це проявляється:

  1. В неефективному використанні коштів платників податків міста, які влада просто розбазарює, безконтрольно спрямовуючи сотні мільйонів гривень в так звані статутні фонди неефективних комунальних підприємств,
  2. В час коли в державі йде відхід від комуністичної економіки минулого, міська влада на приватизаційних конкурсах намагається за десятки мільйонів гривень коштів платників податків міста купляти в комунальну власність збиткові неефективні машинобудівні підприємства, проводити покупку непотрібної дорогої техніки та майна.

В проекті бюджету на 2018 рік знову бачимо спробу розбазарити 118 мільйонів гривень через так зване поповнення статутних фондів комунальних підприємств.

Крім того, в проекті бюджету бачимо спробу купівлі за наші, громади, кошти дорогої дорожньої техніки, в чому немає жодного сенсу. Адже десятки підприємств в Україні, маючи такі технології та змагаючись на відкритих тендерах, спроможні виконувати передбачені роботи без розбазарювання 25 мільйонів гривень коштів громади міста на закупівлю цієї техніки.

Зауважимо, що за 118 мільйонів гривень так званого поповнення статутних фондів можна повністю відремонтувати всі головні дороги міста з якістю і десятилітньою гарантією.

А за 25 мільйонів гривень, передбачених на техніку, яка в руках неефективних комунальних підприємств перетвориться в купу металобрухту, на роки можна забезпечити обов’язковим гарячим харчуванням учнів молодших класів, що вперто не хоче робити міський голова та провладна більшість.

Подібних фактів розбазарювання коштів громади є багато.

В зв'язку з цим фракція політичної партії «Українське об’єднання патріотів-УКРОП» в Івано-Франківській міській раді вимагає припинити повзучу «комунізацію» економіки міста, припинити розбазарювання коштів платників податків на сумнівні схеми статутних фондів та покупки металобрухту, не творити в Україні анклав «совдепівської» економіки минулого.

Економіка повинна бути конкурентною, кошти необхідно використовувати прозоро і з соціальною спрямованістю.

Фракція політичної партії «Українське об’єднання патріотів-УКРОП»

в Івано-Франківській міській раді"

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: