fbpx

Фракція "ВОЛЯ" в Богородчанській райраді вимагає у керівництва району вирішити проблему вивезення ТПВ

Суспільство 13:39, 28.02, 2017

Депутати фракції "ВОЛЯ" в Богородчанській районній раді вимагають у керівництва району вжити негайних заходів щодо вирішення проблеми вивезення твердих побутових відходів на території району та реконструкції районного сміттєзвалища для твердих побутових відходів з метою збільшення об'ємів укладки відходів та продовження терміну його експлуатації.

Відповідне звернення до голови районної ради Михайла Головчука та голови РДА Франка Єжака, ініційоване фракцією "ВОЛЯ" на сесії районної ради, підтримали депутати, інформує прес-служба партії.

До депутатів Богородчанської районної ради від партії "ВОЛЯ" звернулися голови сільських рад району щодо проблеми вивезення твердих побутових відходів. Така ситуація виникла у зв’язку з тим, що районне сміттєзвалище для твердих побутових відходів, площею 2,06 га, яке знаходиться у селі Скобичівка, урочище "Мочари", прийняте в експлуатацію у 1990 році. Термін експлуатації сміттєзвалища був розрахований на 15 років, натомість воно функціонує уже більш як 26 років.

"Станом на сьогодні існуючий ресурс районного сміттєзвалища практично вичерпаний, внаслідок цього в’їзд до нього закритий. Це може призвести до виникнення несанкціонованих стихійних сміттєзвалищ, що вкрай негативно вплине на умови проживання для населення та зменшить привабливість району для розвитку туристично-рекреаційної сфери", – зазначив голова фракції "ВОЛЯ" в районній раді Тарас Глодан.

Як зазначила депутат обласної ради від партії "ВОЛЯ" Марія Рудик, відповідні звернення з проханням вирішити проблему з полігоном і раніше надходили від сільських голів до райдержадміністрації і районної ради, однак досі жодного заходу не було вжито.

"Зараз починається весняний період, необхідно проводити благоустрій, зокрема, вирішити проблему з полігоном, інакше села будуть переповненні сміттям. Проблема стихійних сміттєзвалищ є чи не у кожному населеному пункті, тому необхідно вирішувати цю проблему, щоб уникнути екологічної катастрофи", – зазначає Марія Рудик.

Депутати від партії "ВОЛЯ" сподіваються, що будуть вжиті заходи для реконструкції сміттєзвалища, що дозволить уникнути екологічної небезпеки в районі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: