fbpx

Фракція "ВОЛЯ" в обласній раді засудила факти політичних переслідувань та репресій проти опозиції

Політика 12:03, 16.02, 2018

Сьогодні демократичні цінності в Україні під загрозою. 12 лютого невідомі особи в камуфляжі викрали в центрі столиці України третього Президента Грузії, відомого реформатора, лідера "РУХУ НОВИХ СИЛ" Михайла Саакашвілі. Прикриваючись реадмісією, його фактично видворили за межі України в силовий спосіб. Цим влада продемонструвала свою готовність вдаватися до політичної розправи над представниками опозиції.

Відповідну заяву фракції "ВОЛЯ" на сесії обласної ради зачитала депутат Ольга Федишина

"Чотири роки тому в ці дні в Києві на Майдані Незалежності сини та доньки нашого народу віддали своє життя заради кращого майбутнього нашої держави, утвердження в ній європейських демократичних цінностей. Вічна пам'ять Героям Небесної сотні! Прикро констатувати, що демократичні цінності, за які вони боролися, опинилися сьогодні під загрозою. Безпрецедентні події цього тижня поставили під сумнів дотримання в Україні права на свободу слова, поглядів і політичних переконань, на особисту недоторканість та судовий захист", – йдеться у заяві. 

Фракція "ВОЛЯ" в обласній раді вважає, що влада продемонструвала свою готовність вдаватися до політичної розправи над представниками опозиції, використовуючи для цього будь-які методи. Розпочали з позбавлення українського громадянства, фальсифікації кримінальних проваджень, створення перешкод у проведенні мирних акцій протесту, а завершили фізичним видворенням за межі держави будь-кого, хто висловлює свою незгоду з діями провладної більшості. 

"Якщо влада дозволила собі вчинити так з відомим у всьому світі політиком, то постає велике питання, чи може звичайний громадянин відчувати себе в безпеці та сподіватися на справедливе правосуддя", – говорить Ольга Федишина. 

Фракція "Воля" засуджує такі політичні переслідування та репресії. Всі демократичні політичні сили уже звернулися зі спільною політичною заявою та вимогою розслідувати такі факти. Адже сьогодні замість того, щоб боротися з корупціонерами, влада використовує свою силу проти політиків і активістів, які вимагали впровадження виборчої системи за відкритими партійними списками, які наполягали на скасуванні депутатської недоторканності та прийняття закону про антикорупційні суди.

"Це все відбувається одночасно з неспроможністю вищого керівництва держави протидіяти монополії Ахметова та "вишкам Бойка". Влада дала можливість втекти з країни регіоналу Клюєву, закрила кримінальні провадження проти Іванющенка, який розікрав кіотські кошти. А вчора Солом’янський районний суд міста Києва відпустив на поруки депутату від БПП Голубову мера Одеси Труханова, якого НАБУ підозрює у заволодінні коштами місцевого бюджету в особливо великих розмірах. І цього могли б не допустити, якби справу розглядав антикорупційний суд, створення якого вимагають громадські активісти і опозиційні партії протягом останніх півроку", – зазначила Федишина.

Всі ці факти ганьблять міжнародний імідж нашої держави та свідчать про політичне свавілля. 
Тому фракція "ВОЛЯ" закликає до єднання всіх опозиційних демократичних політичних сил для спільних дій і зміни політичної системи, її очищення від олігархату та корупціонерів.

"Цієї неділі у Києві, в Івано-Франківську та у всіх обласних центрах відбудуться акції протесту "Марш за майбутнє! За відставку Порошенка!". Нехай кожен українець вийде захистити свої права і свободи", – зазначила Ольга Федишина.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: