fbpx

Фракція "ВОЛЯ" в облраді відстоює право українців на доступне авто

Суспільство 12:23, 15.02, 2019

Івано-Франківська обласна рада розглядатиме питання щодо якнайшвидшого прийняття законів України №9518 та №9519, спрямованих на створення умов для доступності придбання автомобілів громадянами України.

Таку ініціативу на сьогоднішній сесії висунула фракція "ВОЛЯ". 

"22 лютого завершується пільговий період, протягом якого діяла 50% пільга на розмитнення авто на іноземній реєстрації. Після цього залишиться лише 90 днів на розмитнення авто. Після завершення цього строку понад 900 тис. громадян України, які володіють такими авто та не встигли їх розмитнити, підпадають під дуже велику ставку штрафів", – зазначила депутат облради від "ВОЛІ" Ольга Федишина. 

Вона також наголосила, що ці законопроекти є дуже важливим і стосуються не лише тих власників автомобілів, які вже ввезли авто на іноземній реєстрації, але й тих, які хочуть мати таке право в майбутньому. 

Відзначимо, що законопроекти №9518 та №9519 зареєстрував у Верховній Раді народний депутат України, кандидат в Президенти від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко. 

"До написання долучилось 80 громадських організацій і понад 10 000 людей. Він передбачає ставку 10% від вартості автомобіля за кордоном, без ПДВ та акцизів. Зараз нам з вами потрібно максимально згуртуватися, щоб дотиснути владу почути нашу Волю та ухвалити закон. Злочинна бездіяльність влади – це позбавлення людей їхньої власності та недоотримання бюджетом понад 23 мільярдів гривень, які держава отримає внаслідок розмитнення автомобілів!"  говорить Дерев’янко.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: