fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Фракція "ВОЛЯ" в облраді звернулася до нардепів з вимогою ініціювати процедуру імпічменту Президента, об’єктивно і публічно розслідувати злочини Порошенка

Фракція "ВОЛЯ" в облраді звернулася до нардепів з вимогою ініціювати процедуру імпічменту Президента, об’єктивно і публічно розслідувати злочини Порошенка

Політика 19:09, 27.04, 2018

Держгеонадра та суди знехтували думкою Івано-Франківської облради та дозволили ТОВ "ПАРІ", яке належить Миколі Злочевському, видобувати корисні копалини на Яремчанщині.

"У 2016  2017 роках Івано-Франківська облрада, підтримавши позицію жителів Яремчанщини, відмовила у погодженні надання спецдозволів на видобування корисних копалин на Чемигівській площі на території Яремчанщини підприємству ТОВ "ПАРІ", власником якого є регіонал Микола Злочевський. Всупереч цьому Державна служба геології та надр застосувала принцип мовчазної згоди та прийняла наказ від 04.04.2016 №117, яким наказано надати спеціальні дозволи на користування надрами, у тому числі й товариству з обмеженою відповідальністю "ПАРІ", а Міністерство екології та природних ресурсів України наказом від 05.04.2016 №143 про погодження надання надр у користування ввело в дію протокол №1 засідання Комісії з питань погодження надання надр у користування Міністерства екології та природних ресурсів України від 24.03.2016-30.03.2016, відповідно до якого погоджено надання спеціального дозволу на видобування нафти, газу, розчиненого у нафті Чемигівської площі. Після чого Окружний адміністративний суд міста Києва 15 листопада 2017 року зобов'язав Державну службу геології та надр України надати товариству з обмеженою відповідальністю "ПАРІ" спеціальний дозвіл на видобування нафти, газу, розчиненого у нафті Чемигівської площі в Івано-Франківській області. Київський апеляційний адміністративний суд 1 лютого 2018 року залишив це рішення без змін. Така ситуація не могла відбутися без незаконного втручання вищих посадових осіб держави",  зазначила депутат облради від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Ольга Федишина. 

Депутати облради від фракції «ВОЛЯ" таку ситуацію вважають частиною незаконної корупційної схеми, про яку йдеться в аудіозаписах Порошенка-Онищенка, оприлюднених 18 квітня 2018 року. В аудіозаписах озвучено про отримання неправомірної вигоди у вигляді поставки газу на 10 млн доларів для компаній, пов’язаних з Президентом України та його оточенням, в обмін на входження міністра екології та природних ресурсів часів Януковича Миколи Злочевського в певні компанії під виглядом інвесторів в рамках спільної діяльності з подальшим розподілом всіх прибутків за пропорцією 50/50 відсотків та закриття кримінальних проваджень, розпочатих проти Злочевського.

Фактично, каже Федишина, ситуація по Яремчанщині є частиною цієї схеми.

"Однак це лише один із епізодів серед численних журналістських розслідувань про порушення законодавства, до яких причетний гарант Конституції – президент. Всі ми чули про діяльність Липецької кондитерської фабрики "Рошен" на території держави-агресора під час війни. Знаємо, як злочинна схема "Роттердам+" впроваджується за участі НКРЄКП, яке сьогодні очолює приближена до президента особа – Дмитро Вовк, який свого часу був топ-менеджером "Рошен". І це далеко не увесь перелік фактів порушень закону президентом", – каже депутат.

Такі факти у будь-якій іншій демократичній державі стали б приводом для відставки високопосадовця та кримінального розслідування.

Тож депутати від фракції "ВОЛЯ" у своїй заяві звернулися до нардепів з вимогою ініціювати у Верховній Раді питання щодо імпічменту Президента та публічно розслідувати всі вищевказані факти в рамках діяльності Спеціальної тимчасової слідчої комісії.

На правах реклами 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: