fbpx

Франківський посадовець-п’яничка змінив прізвище і отримав нові права водія

Суспільство 19:47, 03.06, 2019

Заступника начальника "Міської аварійно-рятувальної служби" Олега ЛемчИка (донедавна ЛемчАка) шість разів штрафували за п’яну їзду. Суд на десять років позбавив його права керувати транспортними засобами і постановив вилучити автомобіль. Але це не завадило порушнику знову сісти за кермо.

В Івано-Франківському міському суді розглядається адміністративне провадження за позовом Олега Лемчика про скасування постанови про адміністративне порушення. У березні цього року патрульні склали на нього постанову за частиною 4 статті 126 КУпАП – керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами.

1

У грудні 2017 року Івано-Франківський міський суд визнав його винним у керуванні транспортним засобом у нетверезому стані та наклав адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 40 800 гривень (з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років та з оплатним вилученням транспортного засобу марки "Рено Меган").

З 2015 року це вже шоста постанова суду, за якою його притягнули до відповідальності за п’яну їзду. Правда, всі постанови були складені на Олега ЛемчАка. Але у лютому цього року він змінив прізвище на ЛемчИк.

Оплатне вилучення передбачає конфіскацію автомобіля з поверненням коштів колишньому власнику. Для стягнення штрафів Державна виконавча служба винесла постанову про розшук майна боржника. У травні 2018 року патрульні знайшли автомобіль. Як йдеться у е-декларації Лемчака (тепер вже Лемчика), за відчуження автомобіля з аукціону він отримав 82 278 гривень.

2

Але це не завадило порушнику знову сісти за кермо. У середині березня цього року патрульні зупинили його за кермом іншого "Рено Меган" та склали постанову за керування автомобілем особою, позбавленою прав.

Постанову порушник оскаржив у суді. Він хоче переконати суд, що десять років не має права сідати за кермо Олег ЛемчАк, а постанову цього року патрульні склали на Олега ЛемчИка.

До речі, прізвище він змінив у лютому, відтак відмовився від ідентифікаційного коду та отримав нові права наприкінці березня – вже після того, як на нього склали постанову.

До того, як Олег Лемчик став заступником начальника "Міської аварійно-рятувальної служби", він працював юрисконсультом у КП "Муніципальна варта".

У 2015 році він балотувався до Івано-Франківської міської ради від ВО "Свобода".

На президентських виборах цього року активно агітував за кандидата у президента від ВО "Свобода" Руслана Кошулинського.

3

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: