fbpx

Франківчанка переймала досвід психологів у Греції

Суспільство 16:03, 26.11, 2018

Наприкінці жовтня асистентка кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Івано-Франківського національного медичного університету Анастасія-Катерина Медвідь повернулася зі стажування молодих психологів у Афінах (Греція). Курс зібрав 15 молодих психіатрів з різних куточків світу. Молода науковець з Івано-Франківська представляла Україну.

Стажування відбувалося в рамках курсу "Лідерство та професійні навички працівників сфери ментального здоров’я" і зібрав професійну молодь з Бразилії, Бангладешу, Єгипету, Білорусі, Болгарії, Іспанії, Македонії, Фінляндії, Туреччини, Румунії, Індонезії, Швейцарії та Греції. Захід організували провідні світові психіатри професор Норман Сарторіус, колишній директор відділу психічного здоров’я ВООЗ, відомий англійський психіатр сер Грехем Торнікрофт та спілка молодих психіатрів Греції, передає прес-служба ІФНМУ.

"Під час курсу ми стали однією дружньою сім’єю, ділилися знаннями і напрацюваннями в області психіатрії та медицини загалом, отримали чудову можливість доповідати перед провідними психіатрами світу й почути їхні коментарі та критику. А ще мали змогу підвищити лідерські та професійні навички", – розповідає Анастасія-Катерина Медвідь.

Дівчина каже, щоб потрапити на програму стажування, необхідно було вчасно подати заявку та підготувати резюме з мотиваційним листом та обґрунтуванням, чому саме вас повинні обрати від України та чим саме вас зацікавив проект.

Під час стажування учасники вчилися правильно робити наукові презентації та плакати, писати наукові статті, планувати та проводити дослідницькі проекти. Також організовувати сесії, конференції, зустрічі, інтерв'ю з пацієнтами, а також отримали знання щодо проблематики, з якою стикаються молоді психіатри та психологи.

Ці курси, стверджує Анастасія, подарували нові важливі знайомства. Дівчина досі спілкується з учасниками стажування, вони запрошують одне одного на інші міжнародні форуми та конференції з психіатрії, діляться напрацюваннями і здобутками.

"З професорами курсу я навіть домовилась про співпрацю, і якщо буде підтримка від університету, наприклад, то можна буде говорити про проведення схожого стажування на теренах Прикарпаття", – поділилися своїми очікуваннями Анастасія.

Своїм молодим колегам молода науковець радить брати участь у подібних навчальних візитах.

"Ця подія стала для мене натхненням і мотивацією до подальшого розвитку та професійного зростання, – зазначає Анастасія Медвідь. – Варто встигати поєднувати особисте з навчанням. Цього разу мені це вдалося, чого й бажаю всім своїм колегам".

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: