fbpx

Дівчина-боєць із Франківська розповіла, як їй служиться в Добровольчому Українському Корпусі

Суспільство 13:56, 05.06, 2015

Франківчанка Людмила Дем’яник вже майже рік воює на Сході. Вона боєць Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор".

Днями Людмила Дем'яник приїхала додому, як каже, в найдовшу свою відпустку – на цілий тиждень. Як їй служиться серед "правосєків", Людмила розповіла "Репортеру".

В Івано-Франківську Людмила Дем’яник працювала директором кадрового агентства. Коли почався Майдан, усе залишила та поїхала до Києва. Потім працювала психологом у приміщенні ІФОДА, коли група "Майдан SOS" організувала психологічну службу підтримки постраждалих майданівців. А коли почалася війна на Донбасі, почала їздити на вишколи від "Правого сектору". Познайомилась, знайшла однодумців, отримала псевдо "Стріла" і в серпні минулого року поїхала на Схід.

На прифронтовій базі "Правого сектору" у Дніпропетровській області Людмила ще з однією жінкою – Аллою із Білої Церкви – з самого початку помагали організовувати роботу штабу, працювали з волонтерами, розвивали інформаційну діяльність, працювали як психологи. Зараз усе налагоджено. Є постійна посада начальника штабу, заступники, комірники, штатний психолог. В інформаційній службі вже семеро, Людмила теж там, а ще вона вважається бійцем загону. Мають свій сайт "Сектор правди", наповнюють новинами його і соцмережі, їздять на передову знімати сюжети. Не раз потрапляли під обстріли. 

"Не маючи підтримки держави, не маючи нічого, вони стоять, воюють. Отримують поранення, після операцій, реабілітацій знову вертаються воювати. Такі люди вражають. Це вселяє віру в перемогу. І ми переможемо!" – розповідає Людмила про своїх побратимів.

Більше про те, як живуть і воюють "правосєкі", читайте на сайті газети.  

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: